Propisi se odnose na povratnu ambalažu u svim nemačkim radnjama

Nova pravila kupovine u Lidlu od 1. januara

BiznisEU

22.11.2023 09:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Nova pravila kupovine u Lidlu od 1. januara Nova pravila kupovine u Lidlu od 1. januara
Nova pravila za kupce u Nemačkoj odnose se na povratnu ambalažu. Kako pišu nemački mediji, od 1. januara povećaće se broj proizvoda za koje... Nova pravila kupovine u Lidlu od 1. januara

Nova pravila za kupce u Nemačkoj odnose se na povratnu ambalažu. Kako pišu nemački mediji, od 1. januara povećaće se broj proizvoda za koje će biti potrebno platiti kauciju.

Nova uredba odnosi se na pića s udelom mleka od najmanje 50 odsto, kao i na jogurte i kefire koji se nude u plastičnim flašama.

Na proizvode mlečne mešavine robnih marki Aldi, Lidl, Rewe takođe je potrebno platiti kauciju, pišu nemački mediji, prenosi N1. Ali, na mleko u plastičnim bocama ne naplaćuje se kaucija.

Kaucija od 25 centi se naplaćuje na sledeće jednokratne plastične boce za piće i limenke za piće kao što su voćni sokovi, mineralna voda, izvorska voda, stona voda, energetska pića, pivo i mešana pivska pića (sa i bez alkohola), alkoholna mešana pića (npr. “alcopops”), cider (penušavo vino od jabuke), vino i mešana vinska pića, napici od čaja i kafe ako se piju hladni (kao što su ledeni čajevi) i slično.

“Trgovci moraju da prime praznu ambalažu i isplate jednokratnu kauciju od 25 centi, čak i ako su pića kupljena u drugoj radnji. Povratak kaucije nije vezan uz novu kupovinu”, upozoravaju iz savetovališta za potrošače.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...