zahtev za plaćanje uputiće za oko 10 dana

Poljska očekuje da će dobiti sredstva EU za oporavak u drugoj polovini godine

EUU fokusu

14.1.2023 16:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Poljska očekuje da će dobiti sredstva EU za oporavak u drugoj polovini godine Poljska očekuje da će dobiti sredstva EU za oporavak u drugoj polovini godine
Poljska očekuje da će dobiti prvu tranšu pomoći Evropske unije u drugoj polovini ove godine, rekao je u subotu premijer Mateuš Moravjecki. Predlog zakona... Poljska očekuje da će dobiti sredstva EU za oporavak u drugoj polovini godine

Poljska očekuje da će dobiti prvu tranšu pomoći Evropske unije u drugoj polovini ove godine, rekao je u subotu premijer Mateuš Moravjecki.

Predlog zakona koji obećava da će vladi dati pristup 35,4 milijarde evra (38,3 milijarde dolara) finansiranja nakon pandemije u petak je otklonio prvu prepreku nakon što je vladajuća stranka obezbedila većinu u parlamentu da nastavi sa usvajanjem zakona, piše Bloomberg.

„Podnećemo zahtev za plaćanje za oko 10 dana“, rekao je Moravjecki u intervjuu za Radio RMF.

Zakon je pokušaj vladajuće stranke Pravo i pravda da ublaži višegodišnju pravnu bitku sa Evropskom komisijom, izvršnim ogrankom EU, oko standarda vladavine prava.

To bi preokrenulo promene u poljskom pravosudnom sistemu, za koji je EU rekla da je politizovala instituciju koja bi trebalo da bude slobodna od mešanja.

  • Maria

    15.1.2023 #1 Author

    I mi očekujemo ulazak u EU, ali ne može..

    Odgovori

  • LJUBIŠA

    15.1.2023 #2 Author

    Svi nešto očekuju…od EU, a oni se raspadaju
    po svemu sudeći.

    Odgovori

  • LIMUN ŽUT

    15.1.2023 #3 Author

    Slažema se, Ljubiša, svi očekuju nešto samo što su sve manje šanse da isto i dobiju.

    Odgovori

  • HEPO

    14.4.2024 #4 Author

    Vrh

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...