Poljoprivreda najteže pogođena, potopljeno najmanje 5.000 farmi

Poplave u italijanskom regionu napravile štetu od najmanje milijardu evra

EU

19.5.2023 08:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Poplave u italijanskom regionu napravile štetu od najmanje milijardu evra Poplave u italijanskom regionu napravile štetu od najmanje milijardu evra
U italijanskom regionu Emilija-Romanja poplave su, kako je naveo predsednik ove oblasti Stefano Bonačini (Stefano Bonaccini), nanele štetu od najmanje milijardu evra. U poplavama... Poplave u italijanskom regionu napravile štetu od najmanje milijardu evra

U italijanskom regionu Emilija-Romanja poplave su, kako je naveo predsednik ove oblasti Stefano Bonačini (Stefano Bonaccini), nanele štetu od najmanje milijardu evra.

U poplavama koje su odnele živote devetoro ljudi, posebno su pogođeni poljoprivrednici, prenosi B92 pozivajući se na Reuters.

„Već smo procenili da je šteta od prvog talasa poplava skoro milijardu evra. Možete da zamislite koliko će ova suma porasti, s obzirom na novu katastrofu“, izjavio je Bonačini, dodavši da je još rano za precizne brojke.

Italijanska vlada obećala je da će izdvojiti još 20 miliona evra za sanaciju štete od poplava, pored 10 miliona koje je prethodno dala ovom regionu nakon prvog talasa poplava, koji je pre dve nedelje odneo najmanje dva života.

Proizvođač luksuznih automobila Ferrari, koji je smešten u regionu Emilija-Romanja, najavio je da će uplatiti milion evra za opravak ove oblasti.

Udruženje zemljoradnika Koldireti saopštilo je da je potopljeno najmanje 5.000 farmi na kojima se, između ostalog, gaji voće, kao i kukuruz i druge žitarice.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...