Broj registrovanih novih vozila premašio 760.000 jedinica

Rast tržišta putničkih automobila u EU od 11,3 odsto u januaru

BiznisEU

21.2.2023 11:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Rast tržišta putničkih automobila u EU od 11,3 odsto u januaru Rast tržišta putničkih automobila u EU od 11,3 odsto u januaru
Tržište putničkih automobila u Evropskoj uniji poraslo je 11,3 odsto u odnosu na godinu ranije u januaru, saopštila je u utorak industrijska grupa. Registracije... Rast tržišta putničkih automobila u EU od 11,3 odsto u januaru

Tržište putničkih automobila u Evropskoj uniji poraslo je 11,3 odsto u odnosu na godinu ranije u januaru, saopštila je u utorak industrijska grupa.

Registracije novih putničkih automobila iznosile su 760.041 jedinica prošlog meseca, pokazuju podaci Evropskog udruženja proizvođača automobila (ACEA), prenosi Anadolu Agency.

Povećanje je proizašlo iz skromne osnove poređenja 2022. godine, kada je dostignut najniži januarski obim od 682.596 jedinica.

Na četiri najveća tržišta EU, Španija je zabeležila najveći rast (51,4 odsto), zatim Italija (19) i Francuska (8,8 odsto). Nemačka je, s druge strane, zabeležila pad od 2,6 odsto u registraciji novih putničkih automobila prošlog meseca.

U januaru, registracija električnih i hibridnih putničkih automobila na baterije u EU nastavila je da raste, čineći 9,5 odsto i 26 odsto tržišta, respektivno.

Međutim, benzin je ostao najpopularnija vrsta goriva za novoregistrovane automobile u EU, sa tržišnim udelom od 37,9 procenata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...