Nove regulative dovele do pada zarada kockarskih kompanija u Velikoj Britaniji

Firme Flutter i 888 izgubile deo prihoda nakon sprovođenja inicijativa za sigurnije kockanje

LifestyleNovacPoslovanjeU fokusuVesti

13.8.2022 14:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Firme Flutter i 888 izgubile deo prihoda nakon sprovođenja inicijativa za sigurnije kockanje Firme Flutter i 888 izgubile deo prihoda nakon sprovođenja inicijativa za sigurnije kockanje
Dve najveće kockarske kompanije iz Velike Britanije saopštile su da su njihovi prihodi u prvoj polovini godine pogođeni implementacijom inicijativa za sigurnije kockanje koje... Firme Flutter i 888 izgubile deo prihoda nakon sprovođenja inicijativa za sigurnije kockanje

Dve najveće kockarske kompanije iz Velike Britanije saopštile su da su njihovi prihodi u prvoj polovini godine pogođeni implementacijom inicijativa za sigurnije kockanje koje prethode dugo očekivanim reformama zakona o kockanju.

Iz kompanije Flutter, koja poseduje brendove Paddy Power, Sky Bet i Betfair, saopšteno je da su njeni prihodi u Velikoj Britaniji pali za četiri odsto u šest meseci zaključno sa 30. junom u poređenju sa istim periodom prošle godine. Iz online gejming kompanije 888 saopšteno je da je polugodišnja zarada od njihovog poslovanja u Britaniji 25 odsto međugodišnje, piše Bloomberg.

Oba ova operatora navode da su zarade od poslovanja u Velikoj Britaniji, jednom od njegovih glavnih tržišta, umanjene zbog odluke da se reši problem kockanja, zajedno sa opadanjem angažovanja igrača u poređenju sa prošlom godinom kada su u Velikoj Britaniji uvedene pandemijske mere.

Flutter je nedavno predstavio probnu verziju ograničenja od 10 funti za ulog u online slotove u Velikoj Britaniji, a uvodi i obavezujuća ograničenja na depozite za sve korisnike mlađe od 25 godina.

Iz kompanije 888 je saopšteno da su uveli “stroža pravila za sigurnije kockanje”.

Ukupna zarada Flutter grupe, čiju trećinu čine prihodi američkih brendova, pala je za 11 odsto na skoro 3,4 milijarde funti. Međutim, kompanija je nakon oporezivanja zabeležila gubitke od 112 miliona funti, što je više u odnosu na 86 miliona funti, koliko je izgubila u prvih šest meseci prošle godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...