Automobilski gigant uložio više od 50 milijardi dolara u EV

Ford predstavio električni model policijskog pikapa

AutomobiliLifestylePoslovanjeSvetVesti

29.7.2022 10:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Ford predstavio električni model policijskog pikapa Ford predstavio električni model policijskog pikapa
Kompanija Ford Motor predstavila je prvu verziju u potpunosti elektrifikovanog modela policijskog pikapa. F-150 Lighting Pro vozilo specijalne namene predstavlja novi model koji pokazuje... Ford predstavio električni model policijskog pikapa

Kompanija Ford Motor predstavila je prvu verziju u potpunosti elektrifikovanog modela policijskog pikapa. F-150 Lighting Pro vozilo specijalne namene predstavlja novi model koji pokazuje da automobilski gigant ima sve veću kapitalizaciju kako tržište električnih automobile raste.

Ranije ovog meseca iz kompanije je saopšteno da je obezbedila dovoljno zaliha baterija za proizvodnju više od polovine električnih vozila do kraja 2023. godine, piše Bloomberg.

Sa dolaskom Džima Ferlija (Jim Farely) na mesto generalnog direktora Forda, kompanija je u električna vozila uložila skoro 50 milijardi dolara, sa ciljem da do 2030. godine EV čine polovinu prihoda kompanije od prodaje na svetskom nivou.

Najava kompanije Ford dolazi nakon što su neke policijske uprave odlučile da ograniče nabavke vozila zbog smanjenja budžeta do koga su dovele reakcije aktivista u pokretu “Black Lives Matter” i pandemija korona virusa.

Kako bi privukla uprave, opštinske vlasti i policijske stanice odlučile su da uključe novi model EV u svoje vozne parkove. Kompanija Ford nudi “fleksibilne mogućnosti finansiranja”, kao i jednostavniju instalaciju stanica za punjenje baterija.

Ford radi na proizvodnji F serije električnih vozila od 2019. godine, sa ciljem da modernizuje liniju koja ovoj kompaniji donosi više od 40 milijardi dolara godišnje.

  • GOCA BG

    5.8.2022 #1 Author

    Sjajno,policija ce imati najnovije modele…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...