Uvećao svoje bogatstvo za 100 milijardi dolara tokom prošle godine

Francuz Arno pretekao Bezosa i postao najbogatiji čovek na svetu

SvetVesti

1.8.2021 12:03 Autor: Marko Miladinović 0

Francuz Arno pretekao Bezosa i postao najbogatiji čovek na svetu Francuz Arno pretekao Bezosa i postao najbogatiji čovek na svetu
Džef Bezos (Jeff Bezos) više nije najbogatii čovek na svetu, nakon što je za samo jedan dan izgubio gotovo 14 milijardi dolara, pa je... Francuz Arno pretekao Bezosa i postao najbogatiji čovek na svetu

Džef Bezos (Jeff Bezos) više nije najbogatii čovek na svetu, nakon što je za samo jedan dan izgubio gotovo 14 milijardi dolara, pa je to sada Francuz Bernar Arno (Bernard Arnault).

Arno poseduje 47 odsto akcija kompanije LVMH koja pod jednim krovom okuplja poznate brendove, kao što su  Louis Vuitton, Moët & Chandon, Dior ili Tiffany & Co, navodi se na portalu magazina Forbes.

Nakon prijavljivanja poslovnih rezultata u drugom kvartalu, akcije Bezosovog Amazona pale su za 7,6 odsto, pa je on, kao najveći akcionar najviše i izgubio – oko 13,9 milijardi dolara, a tron najbogatijeg ponovo je preuzeo francuski biznismen Bernar Arno.

Uprkos tome što su i akcije Arnoovog konglomerata LVMH pale za 1,4 odsto, najbogatiji Evropljanin siromašniji je za „svega“ 2,9 milijardi dolara, pa je ovu nedelju zatvorio sa procenjenih 192,9 milijardi dolara ličnog bogatstva.

Arno i Bezos su se u maju i u junu smenjivali na prvom mestu, ali je osnivač Amazona poslednjih 50 dana bio na vrhu.

Francuski milijarder je tokom prošle, pandemijske godine, uvećao svoje bogatstvo za više od 100 milijardi dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...