u junu sastanak o rešavanju posledica pandemijske krize

Grčka će razmotriti ukidanje rominga srpskim turistima

SrbijaTurizamU fokusuVesti

20.5.2022 08:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 17

Grčka će razmotriti ukidanje rominga srpskim turistima Grčka će razmotriti ukidanje rominga srpskim turistima
U vezi sa zahtevom srpske strane za ukidanje rominga srpskim turistima u Grčkoj, daćemo sve od sebe da utičemo na operatere da roming ukinu... Grčka će razmotriti ukidanje rominga srpskim turistima

U vezi sa zahtevom srpske strane za ukidanje rominga srpskim turistima u Grčkoj, daćemo sve od sebe da utičemo na operatere da roming ukinu ili smanje tarife, rekao je grčki ministar turizma Vasilis Kikilias (Vassilis Kikilias), nakon sastanka sa srpskom ministarkom turizma i telekomunikacija Tatjanom Matić.

On je najavio da će u prvoj nedelji juna biti održan sastanak srpskih turističkih organizacija sa grčkim operatorima, na kome će se razmatrati kako da se prevaziđu posledice krize iz prošle godine, piše Danas.

Ministarka Matić i ministar turizma Grčke Kikilias razgovarali su o unapređenju saradnje dveju zemalja u oblasti turizma i predstojećoj turističkoj sezoni.

Matić je rekla da je dgovoreno da će će obe zemlje pomoći privatnom sektoru i turističkim agencijama da reše probleme iz vremena pandemije. Ona je rekla da se nerešene situacije odnose na neostvarena zamenska putovanja i zarobljeni novac srpskih turoperatora u Grčkoj, dodajući da se razgovaralo i o unapređenju promotivnih aktivnosti dveju zemalja.

Kada je u pitanju Srbija, kako je objasnila, ona se odnosi na unapređenje aktivnosti u vezi sa banjskim i planinskim turizmom, produženje sezone na celu godinu i pojačavanje promotivne aktivnosti Srbije u Grčkoj.

“Konstatovali smo da bi otvaranje kancelarije Turističke organizacije Srbije u Atini pomoglo promociji našeg turizma u Grčkoj”, rekla je Matić, prenosi Danas.

Kikilias je istakao da Srbiju i Grčku povezuju jedinstvene veze i da je sa srpskom stranom dogovoreno da će se raditi na stvaranju novih dobrih prilika za obe zemlje.

Prema njegovoj oceni, otvaranje kancelarije Turističke organizacije Srbije u Atini pomoći će da se podrži privatni sektor i da ljudi iz Grčke mogu da dođu u Srbiju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...