u odnosu na isti prošlogodišnji period veći 25,7 procenata

Indeks prometa u uslugama u Crnoj Gori manji 16,7 odsto u prvom kvartalu

RegionVesti

10.5.2023 11:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Indeks prometa u uslugama u Crnoj Gori manji 16,7 odsto u prvom kvartalu Indeks prometa u uslugama u Crnoj Gori manji 16,7 odsto u prvom kvartalu
Indeks prometa usluga u Crnoj Gori u prvom kvartalu manji je 16,7 odsto u odnosu na četvrto prošlogodišnje tromesečje, pokazuju podaci Monstata. Indeks prometa... Indeks prometa u uslugama u Crnoj Gori manji 16,7 odsto u prvom kvartalu

Indeks prometa usluga u Crnoj Gori u prvom kvartalu manji je 16,7 odsto u odnosu na četvrto prošlogodišnje tromesečje, pokazuju podaci Monstata.

Indeks prometa u uslugama u prvom kvartalu je u odnosu na isti prošlogodišnji period veći 25,7 odsto, prenosi Mina.

U sektoru trgovina na veliko i na malo motornim vozilima i motociklima i trgovina na veliko u prvom kvartalu indeks prometa je u odnosu na isti prošlogodišnji period veći 26,1 odsto, dok je u odnosu na četvrti kvartal prošle godine manji 14,5 odsto.

“Indeks prometa u uslugama u sektoru saobraćaj i skladištenje u prvom kvartalu u odnosu na prvi kvartal prošle godine veći je 21,9 odsto, dok je u odnosu na četvrti kvartal prošle godine manji 18,1 odsto”, navodi se u saopštenju.

U sektoru usluge smeštaja i ishrane indeks prometa u prvom kvartalu u odnosu na prvi kvartal prošle godine veći je 55,7 odsto, dok je u odnosu na četvrti kvartal prošle godine manji 8,7 odsto.

Indeks prometa u uslugama u sektoru informisanje i komunikacije u prvom kvartalu u odnosu na isti prošlogodišnji period veći je 19,8 odsto, dok je u odnosu na četvrti kvartal prošle godine manji osam odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.