nakon odlaska turske fabrike jeanci

Italijani zainteresovani da preuzmu deo radnika koji su ostali bez posla u Leskovcu

Firme u fokusuSrbijaVesti

5.7.2023 17:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Italijani zainteresovani da preuzmu deo radnika koji su ostali bez posla u Leskovcu Italijani zainteresovani da preuzmu deo radnika koji su ostali bez posla u Leskovcu
Nakon što je rukovodstvo turske fabrike Jeanci u Leskovcu obavestilo radnike putem SMS poruke da ostaju bez posla, gradonačelnik tog grada Goran Cvetanović izjavio... Italijani zainteresovani da preuzmu deo radnika koji su ostali bez posla u Leskovcu

Nakon što je rukovodstvo turske fabrike Jeanci u Leskovcu obavestilo radnike putem SMS poruke da ostaju bez posla, gradonačelnik tog grada Goran Cvetanović izjavio je u sredu da su predosetili da će ta fabrika otići iz grada i zbog toga su preduzete preventivne mere.

Naime, italijanska kompanija Aunde zainteresovana je da preuzme deo radnika i dugovanja, prenosi Beta.

Kako je rekao Cvetanović, za zapošljavanje radnika koji su ostali bez posla zainteresovana je i grčka fabrika Autostop, ali korejska Jura koja će preuzeti najmanje 200 radnika.

„Mi smo preduzeli nekoliko koraka, jedan od toga je da je juče kod nas bila italijanska kompanija, zainteresovana da preuzme deo radnika i obaveza i da sutra članovi lokalne samouprave odu u Vladu Srbije da nastave sastanak sa ovom firmom“, kazao je Cvetanović.

Reč je o kompaniji Aunde, koja proizvodi navlake za automobilska sedišta i koja već ima dve fabrike u Srbiji.

Kada je reč o dugovanjima koja su ostala posle odlaska fabrike Jeanci, gradonačelnik Leskovca je rekao da je rukovodstvo isplatio radnicima majske plate, obećali su i isplatu junskih, a što se tiče Vodovoda, ta fabrika im duguje 350.000 dinara.

Nije odgovorio na pitanje koliko je lokalna samouprava oštećena, odnosno koliko su ostali iza njih komunalni neplaćeni računi, ali je kazao da je italijanski investitor spreman da preuzme i da plati sva dugovanja koja se odnose na grad.

JEANCI SERBIA DOO LESKOVAC

TEKSTILNA 46, 16000 Leskovac , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
14.516.707,80 (2022)
Broj zaposlenih:
654 (2022)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...