Uočena neslaganja između procena brokera i podataka centralne banke

Japan sproveo valutnu intervenciju koja se procenjuje na 5,5 biliona jena

BankeNovacSvetVesti

24.10.2022 14:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Japan sproveo valutnu intervenciju koja se procenjuje na 5,5 biliona jena Japan sproveo valutnu intervenciju koja se procenjuje na 5,5 biliona jena
Japan je krajem prošle nedelje sproveo verovatno najveću valutnu intervenciju kako bi podstakao rast jena, na osnovu bilansa isplaćenih svota Banke Japana i procene... Japan sproveo valutnu intervenciju koja se procenjuje na 5,5 biliona jena

Japan je krajem prošle nedelje sproveo verovatno najveću valutnu intervenciju kako bi podstakao rast jena, na osnovu bilansa isplaćenih svota Banke Japana i procene protoka koju je objavila brokerska kuća Central Tanshi. 

Veličina sumnjive tržišne akcije procenjuje se na čak 5,5 biliona jena (36,8 milijardi dolara), prema osnovnom proračunu koji koristi prognozu Banke Japana za promenu njenog tekućeg računa i projekciju bilansa brokerske kuće Central Tanshi pod pretpostavkom da nema intervencije, piše Bloomberg.

U proceni se nudi približna cifra za iznos koji je Japan verovatno potrošio da podrži valutu koja se bori. Projekcija bilansa brokera Central Tanshi sačinjena od faktora kao što su transakcije običnim obveznicama i kratkoročnim državnim obveznicama.

Ipak, još uvek nije jasno da li je na podatke objavljene u početkom ove nedelje uticao otkup posle ponoći prošlog petka. Neslaganje između prognoza brokera i podataka japanske centralne banke mogu se objasni drugim nepredviđenim kretanjima novca. 

Glavni rukovodilac u brokerskoj kući Central Tanshi Josuke Takahama (Yosuke Takahama) projektivao je da će brojke Banke Japana uključiti vladino povećanje od 4,3 biliona jena bez intervencije. Podaci Banke Japana objavljeni u ponedeljak prikazali su pad od 1,2 billion jena. Smatra se da 5,5 biliona jena koji nedostaju predstavljaju grubu procenu iznosa intervencije.

  • MIŠKOVIĆ

    25.10.2022 #1 Author

    Kad su u Japanu počeli sa malverzacijama ostatak sveta je velikoj krizi

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...