multimilionska nemačka investicija

Kovačevski najavio proizvodnju električnih vozila u Severnoj Makedoniji

BiznisInfrastrukturaInvesticijeRegionU fokusuVesti

12.8.2022 17:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 18

Kovačevski najavio proizvodnju električnih vozila u Severnoj Makedoniji Kovačevski najavio proizvodnju električnih vozila u Severnoj Makedoniji
U Severnoj Makedoniji će se proizvoditi električna vozila „e-GO“, najavio je premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski. On je na Facebooku napisao da je odobrena... Kovačevski najavio proizvodnju električnih vozila u Severnoj Makedoniji

U Severnoj Makedoniji će se proizvoditi električna vozila „e-GO“, najavio je premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski.

On je na Facebooku napisao da je odobrena vladina podrška za realizaciju te multimilionske nemačke investicije, koja će, istakao je, dati veliki doprinos makedonskoj ekonomiji.

„Prva fabrika u kojoj će, prvi put (u Severnoj Makedoniji), proizvoditi kompletni električni automobili gradi se u Tehnološko-industrijskoj razvojnoj zoni ‘Tetovo'“, istakao je Kovačevski, prenela je agencija Beta.

Prema njegovim rečima, izgradnjom te nove fabrike obezbeđuju se nova radna mesta, dogovori za dodatnu saradnju sa drugim loklanim kompanijama, izvoz proizvodnje sa velikom dodatom vrednosti, prenos znanja i tehnologije.

„Ovo je mogućnost da se Severna Makedonija nađe na mapi stranih investitora iz automobilske industrije. Kao vlada činimo sve da osiguramo bolju budućnost za sve naše građane“, napisao je Kovačevski.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...