Najbogatiji čovek na svetu u misiji slobode govora

Mask najavio deblokadu Trampovog naloga na Twitteru

Hi-techLifestyleSvetVesti

11.5.2022 08:51 Autor: Vladimir Jokanović 4

Mask najavio deblokadu Trampovog naloga na Twitteru Mask najavio deblokadu Trampovog naloga na Twitteru
Kupac kompanije Twitter Ilon Mask (Elon Musk) najavio je da će ukinuti zabranu naloga bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu (Donald Trump) na toj društvenoj... Mask najavio deblokadu Trampovog naloga na Twitteru

Kupac kompanije Twitter Ilon Mask (Elon Musk) najavio je da će ukinuti zabranu naloga bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu (Donald Trump) na toj društvenoj mreži. On je optužio kompaniju Twitter za levičarsku pristrasnost koja je pogoršala političke podele u SAD.

„Mislim da je to bila moralno loša odluka i krajnje budalasta“, rekao je Mask o Trampovoj doživotnoj zabrani korišćenja Twittter-a, koja je određena nakon upada njegovih pristalica u zgradu američkog Kapitola 6. januara prošle godine, prenosi Financial Times.

Mask je sklopio dogovor o kupovini društvene mreže Twitter za oko 44 milijarde dolara, ali još nije preuzeo kompaniju u svoje vlasništvo. „Poništio bih trajnu zabranu (Trampa), ali još nemam Twitter, tako da ovo nije konačno da će se ta stvar dogoditi. Zabrana Trampa na Twitter-u nije ućutkala Trampa. Pojačala ga je među desničarima. Zbog toga je to moralno pogrešno i potpuno glupo“, rekao je Mask.

U svom prvom intervjuu od sklapanja dogovora o kupovini društvene mreže pre dve nedelje, Mask je ponovio tvrdnje da planira najveću ličnu akviziciju kompanije do sada, kako bi pomogao poboljšanje slobode govora. Kao najbogatija osoba na svetu Mask je do sada izbegavao da se svrstava na neku političku stranu, ali je sada istupio protiv „snažne pristrasnosti levice“.


On je ocenio da zbog političke sklonosti kompanija Twitter „ne uspeva da izgradi poverenje u svim delovima SAD, a možda ni u drugim delovima sveta“. On je ocenio da Twitter mora da bude mnogo ravnopravniji. Mask je ranije javno kritikovao rukovodstvo kompanije zbog odluka o moderiranju, a oni su odgovorili da on ne razume složenost mehanizma platforme.

Mask je naveo da, iako se protivi doživotnim zabranama, veruje da je ispravno suspendovati ponekad naloge korisnika ili njihove objave učiniti manje vidljivim. Tramp, koji je u međuvremenu pokrenuo sopstvenu društvenu mrežu Truth Social, ranije je izjavio da ne planira povratak na Twitter.

  • TATJANA

    11.5.2022 #1 Author

    Ovaj covek zna sta radi

    Odgovori

  • SRDJAN

    11.5.2022 #2 Author

    Treba dozvoliti svakome da moze da iznese svoje misljenje.

    Odgovori

  • GOCA BG

    11.5.2022 #3 Author

    Ispravan postupak…

    Odgovori

  • MAJALG

    14.5.2022 #4 Author

    Pa kad su vec tako demokratski opredeljeni cemu zabrana ali to je pokazatelj kako je licemerna americka vlast.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...