Lanac brze hrane prenosi inflatorni pritisak na potrošače

McDonald’s posle 14 godina povećava cene čizburgera u Velikoj Britaniji

PoslovanjeSvetVesti

28.7.2022 09:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

McDonald’s posle 14 godina povećava cene čizburgera u Velikoj Britaniji McDonald’s posle 14 godina povećava cene čizburgera u Velikoj Britaniji
Kompanija McDonald’s povećala je cenu čizburgera u Velikoj Britaniji po prvi put za 14 godina kako bi efekat rastućih troškova prenela i na potrošače.... McDonald’s posle 14 godina povećava cene čizburgera u Velikoj Britaniji

Kompanija McDonald’s povećala je cenu čizburgera u Velikoj Britaniji po prvi put za 14 godina kako bi efekat rastućih troškova prenela i na potrošače.

Iz kompanije je kupcima na Ostrvu saopšteno da će podići cenu čizburgera sa 99 penija na 1,19 funti, što ponovo signalizira da pritisak na potrošače raste. Iz američkog lanca brze hrane saopšteno je da je na povećanje cena artikala, koje je između 10 i 20 penija, najviše uticala inflacija, piše Bloomberg.

Međutim, naglasili su i da će cene nekih artikala ostati nepromenjene, kao i da će za druge varirati širom Velike Britanije, jer ih franšize takođe mogu menjati.

Generalni direktor kompanije McDonald’s za Veliku Britaniju i Irsku Alistar Mekrou (Alistar Macrow) izjavio je da su povećanja neophodna kako bi biznis mogao da se izbori sa “neverovatno teškim vermenima”. 

U poruci koju je uputio potrošačima Mekrou je naveo da svi, od potrošača do franšiza i dobavljača osećaju uticaj rastuće inflacije, te da je zato kompanija primorana da donese “teške odluke” u vezi sa cenama.

McDonald’s je još jedna kompanija u ugostiteljskom sektoru koja se odlučila za povećanje cena nedelju dana nakon što je ONS saopštio da je inflacija prošlog meseca dostigla 9,4 odsto.

Ekonomisti predviđaju da će do kraja godine dostići 11 odsto.

  • TINA

    28.7.2022 #1 Author

    Cini mi se da je to ipak jeftina hrana za njih

    Odgovori

  • SNEZANA

    28.7.2022 #2 Author

    Ionako su generalno preskupi

    Odgovori

  • TATJANA

    29.7.2022 #4 Author

    Neminovno, ionako su mnoge objekte zatvorili

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...