održana 16. godišnja skupština sam-a

Mihailo Janković novi predsednik Srpske asocijacije menadžera

BiznisVesti

28.2.2023 16:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Mihailo Janković novi predsednik Srpske asocijacije menadžera Mihailo Janković novi predsednik Srpske asocijacije menadžera
Srpska asocijacija menadžera izabrala je Mihaila Jankovića, generalnog direktora MK Grupe, za novog predsednika i on će na toj funkciji biti u naredne tri... Mihailo Janković novi predsednik Srpske asocijacije menadžera

Srpska asocijacija menadžera izabrala je Mihaila Jankovića, generalnog direktora MK Grupe, za novog predsednika i on će na toj funkciji biti u naredne tri godine umesto dosadašnjeg predsednika SAM-a Dragoljuba Damljanovića.

Mihailo Janković ima dugogodišnje, bogato iskustvo u vođenju korporativnih sistema, kao i u oblasti poslovne i strateške transformacije kompanija u cilju održivog rasta i razvoja poslovanja, navodi se u saopštenju.

Dobitnik je SAM Godišnje nagrade za „Menadžera godine 2019. godine“ kao i nagrade za promociju i razvoj liderstva kod mladih. Dugogodišnji je mentor, predavač na SAM Akademiji i učesnik raznovrsnih aktivnosti koje su doprinele širenju znanja, podršci menadžerima i poslovanju u najširem smislu.

“Velika je privilegija stajati ispred članova u ulozi predsednika Asocijacije. Želeo bih posebno da se zahvalim Dragoljubu i dosadašnjim članovima UO na poverenju ukazanom kroz kandidaturu u novom mandatu, kao i svima koji su me podržali. Prihvatio sam ozbiljan zadatak, SAM je danas udruženje sa 500 članova, bogato aktivnostima, samoodrživo, sa pozitivnom atmosferom, dobrom reputacijom i velikim potencijalom. Spreman sam da posvetim svoje vreme i energiju daljem razvoju SAM-a i ostvarivanju naše misije i ciljeva u bliskoj budućnosti“, rekao je Mihailo Janković na 16. izbornoj Skupštini SAM-a.

Dragoljub Damljanović, koji je predvodio Asocijaciju u prethodnom mandatu, takođe se obratio prisutnima i istakao da je zahvalan na svim zajedničkim iskustvima i ponosan na ostvarene rezultate, koji su značajno uticali na menadžersku zajednicu i koji će biti potpora za još bolju budućnost, uvezivanje, napredak i rast.

Foto: SAM

„Tri godine iza nas obeležile su globalna pandemija i izazovna spoljna geopolitička situacija, čiji su se uticaji prelili i na Srbiju. Ipak, u takvom okruženju, mi smo pokazali snagu kao Asocijacija, pruživši podršku našim članovima i široj poslovnoj zajednici kroz različite inicijative. Dodatno smo unapredili platformu za sticanje i razmenu znanja među menadžerima i preduzetnicima, pozicionirali smo se kao jak društveni akter kada se radi o biznis i društvenim temama, pokrenuli smo SAM Akademiju, proširili članstvo na naše menadžere van Srbije i započeli aktivnosti po regionu. Na kraju, prijateljska atmosfera i želja naših članova da kroz deljenje iskustva vrate „dug društvu“ je nešto na šta sam posebno ponosan“, istakao je Dragoljub Damljanović.

Novi članovi Upravnog odbora SAM-a uz novog predsednika Mihaila Jankovića biće: Dragoljub Damljanović – Schneider Electric, Dragomir Kostić – Atlantic Brands, Nebojša Mandić – Intereuropa Beograd, Nebojša Matić – Mikroelektronika, Biljana Jovanović – modna kuća Luna, Borislav Miljanović – Represent System, Branka Pudrlja Durbaba – A1, Dragan Filipović – Generali Osiguranje, Ivana Đoković – AIGO, Miša Lukić – New Startegy, Rade Rakočević – Senzal Capital, Saša Popović – VEGA IT, Vlastimir Vuković – NLB Komercijalna banka, Bojan Leković- KupujemProdajem i Vesna Damjanić, Bloomberg Adria kao medijski partner. Predsednik Skupštine Srpske asocijacije menadžera biće Slobodan Đinović, Orion telekom.

SAM je u prethodne tri godine uspešno realizovao i sproveo više od 170 različitih aktivnosti od kojih su se posebno izdvojile reakcija i aktivnosti tokom pandemije, pokretanje edukativnog programa SAM Akademije i nove forme Foruma menadžera, rast članstva i očuvanje jedinstvene, prijateljske i pozitivne atmosfere za razvoj i poslovno povezivanje.

Tradicionalni Junski susret, kao i dodela Godišnjih nagrada su događaji koji su se svake godine realizovali i gde su se promovisale najbolje poslovne i poslodavačke prakse i gde su se posebno isticali pojedinci i kompanije koji doprinose razvoju mladih i šireg društva.

 • TATJANA

  1.3.2023 #1 Author

  Covek sa velikim iskustvom, verovatno ce to i primeniti na novoj poziciji

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.