održan junski susret u organizaciji srpske asocijacije menadžera

SAM: Podstičemo mlade da ostanu i rade u Srbiji

BiznisManifestacijePoslovanjeSrbijaU fokusuVesti

18.6.2022 10:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 16

SAM: Podstičemo mlade da ostanu i rade u Srbiji SAM: Podstičemo mlade da ostanu i rade u Srbiji
Srpska asocijacija menadžera (SAM) i ove godine tradicionalno je organizovala Junski susret menadžera, događaj po kome su prepoznatljivi u šestnaestogodišnjem radu. Asocijacija, zajedno sa... SAM: Podstičemo mlade da ostanu i rade u Srbiji

Srpska asocijacija menadžera (SAM) i ove godine tradicionalno je organizovala Junski susret menadžera, događaj po kome su prepoznatljivi u šestnaestogodišnjem radu.

Asocijacija, zajedno sa svojim članovima, osvrnula se na uspešnu prvu polovinu godine i ostvarene rezultate, kao i na doprinos i podršku biznis zajednici i okruženju. Istovremeno, događaji i projekti koji su u planu ove godine najavljeni su i predstavljeni okupljenima.

Uz osvrt na makroekonomski okvir poslovanja na koji utiču aktuelna svetska politička i ekonomska dešavanja, SAM je predstavio brojne aktivnosti usmerene na unapređenje okruženja, razmenu znanja, povezivanje ljudi iz sveta biznisa, jačanje međusobne podrške i saradnje. Istaknut je i odličan rezultat prve generacije SAM Akademije ostvaren prošle godine.

„Često pričamo o tome da Srbiji nedostaje kvalitetnih kadrova, da smo i mi kao zemlja zahvaćeni talasom odliva mozgova i cirkularnih migracija i to je naša realnost. Ono što možemo da se potrudimo, mi iz poslovne zajednice, je da našim zaposlenima i mladima pružimo dobre i kvalitetne uslove za razvoj i napredovanje i na taj način ih podržimo. Ako to radimo u okviru naših kompanija kao i šire, u okviru našeg udruženja, možemo se nadati da ćemo dati dobar primer i drugima i inspirisati ih da svi zajedno kreiramo takvo okruženje koje će podstaći mlade da ostanu ovde, ali i one koji su otišli, da se vrate u Srbiju, nakon što su stekli znanje i iskustva u inostranstvu“, rekao je predsednik SAM-a Dragoljub Damljanović.

Predsednika SAM-a je bio predvodnik i veoma važne aktivnosti ove godine, posete Državnog data centra u Kragujevcu koja je organizovana u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu. Delegaciju su činili predstavnici više od 20 kompanija, a osvrćući se na taj deo aktivnosti SAM-a Damljanović je istakao i planove sličnih aktivnosti do kraja godine u Nišu, Subotici, Aranđelovcu i drugim delovima Srbije.

Srpska asocijacija menadžera nastavlja posvećeno ulaganje truda u razvoj biznis zajednice, doprinos njenom širenju, jačanju, unapređenju, a jedan od ciljeva je i širenje odnosno regionalizacija delovanja. Najavljeno je da će svoj rad i uvezivanje sa partnerima i drugim privrednicima, Asocijacija realizovati u narednom periodu i kroz region.

Mihailo Janković, CEO, MK Group koja je dobitnik istaknutog priznanja „Poslodavac godine“ za 2021. godinu koje dodeljuju članovi Srpske asocijacije menadžera rekao je da su zaposleni najveći kapital i najveća investicija kompanija.

Jelena Bulatović, izvršna direktorka SAM-a rekla je da su planovi Asocijacije nastavak doprinosa razvoja biznisa i edukacije menadžera na svim nivoima.

„Nakon dve godine poslovanja u uslovima pandemije i dalje smo u nepredvidivim ekonomskim i spoljno-političkim okolnostima i iznad svega nam je potrebna kontinuirana razmena informacija, saveta i međusobna podrška i solidarnost. Zato nam je izuzetno važno da znate da smo tu za vas“, rekla je Bulatović.

Srpska asocijacija menadžera ima 460 članova.

 • GAGA

  18.6.2022 #1 Author

  Sve je to uglavnom deklarativno, bez konkretnih akcija i rezultata

  Odgovori

 • TATJANA

  18.6.2022 #2 Author

  Jako puno mladih je otislo vec

  Odgovori

 • ZVEZDICA01

  18.6.2022 #4 Author

  Tek će da odlaze!

  Odgovori

 • GOCA BG

  18.6.2022 #5 Author

  Svi mladi koji su otisli,otisli su iz istih razloga zbog kojih ce i ostali otici…

  Odgovori

 • Milovan94

  19.6.2022 #6 Author

  Mladi sigurno neće ostati u Srbiji šta god da uradite

  Odgovori

 • FRUIT04

  19.6.2022 #7 Author

  Kasno je za taj potez. Treba menja ti sve iz kore a da bi mladi ostali u Srbiji.

  Odgovori

 • LIMUN ŽUT

  19.6.2022 #8 Author

  Verujem da će ideja zaživeti i opstati.

  Odgovori

 • VERA

  19.6.2022 #9 Author

  Onda da ih vise podsticu.

  Odgovori

 • LEPOSAVA

  19.6.2022 #10 Author

  Toliko je mladih otislo a dosta njih ce tek da ode

  Odgovori

 • VANJA

  19.6.2022 #11 Author

  Nadamo se da ce tako i biti!

  Odgovori

 • STRAHINJA

  19.6.2022 #12 Author

  Podsticu vec 30 godina

  Odgovori

 • Boba3

  20.6.2022 #13 Author

  Generacije su otisle, sve manje mladih…

  Odgovori

 • Dragana

  20.6.2022 #14 Author

  Smejurija. Sad su se setili

  Odgovori

 • BOJANA

  20.6.2022 #15 Author

  Svako ko ima šansu za bolji život treba da prati svoj put

  Odgovori

 • MAJA

  21.6.2022 #16 Author

  Na mađima svet ostaje

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...