MILIJARDER POKLANJA RADNICIMA UDEO U FIRMI Vrednost deonica oko 233 miliona dolara

Hi-techLifestyleSvetVestiZanimljivosti

28.8.2020 12:34 Autor: Julijana Vincan 0

MILIJARDER POKLANJA RADNICIMA UDEO U FIRMI Vrednost deonica oko 233 miliona dolara MILIJARDER POKLANJA RADNICIMA UDEO U FIRMI Vrednost deonica oko 233 miliona dolara
Trevor Milton, osnivač i predsednik korporacije Nikola Motor Company, koja se bavi proizvodnjom električnih kamiona, odlučio je da pokloni šest miliona deonica radnicima. Deonice... MILIJARDER POKLANJA RADNICIMA UDEO U FIRMI Vrednost deonica oko 233 miliona dolara

Trevor Milton, osnivač i predsednik korporacije Nikola Motor Company, koja se bavi proizvodnjom električnih kamiona, odlučio je da pokloni šest miliona deonica radnicima.

Deonice će dobiti 50 zaposlenih koji su prvi počeli da rade za ovu kompaniju.

„Kada sam pokrenuo ovu firmu tražio sam najbolje radnike na svetu i to je bio ogroman rizik. Verovatnoća da ćemo ikada uspeti bila je skoro nikakva. Srećom, pronašao sam neverovatnu grupu zaposlenih koja je sa mnom od prvog dana“, izjavio je Milton u videu objavljenom na Instagramu.

Deonice kompanije sa sedištem u Finiksu, koje je odlučio da pokloni, trenutno vrede oko 233 miliona dolara, prenosi Biznisinfo.ba.

Vrednost kompanije je porasla otkako su započeli trgovanje na Nasdaq, podstaknuti apetitom investitora za proizvođačima električnih vozila.

Milton (37) je preduzetnik koji je napustio srednju školu i koristio društvene mreže za promociju firme. Mnogi ga porede sa Ilonom Maskom (Elon Musk), četvrtom najbogatijom osobom na svetu.

Miltonovo bogatstvo sada se procenjuje na 4,6 milijardi dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...