Međunarodni sajam privrede u Banjaluci

Momirović: Rukovodstva Srbije i RS moraju naći prostor za dalji ekonomski rast i razvoj

Vesti

3.4.2024 13:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Momirović: Rukovodstva Srbije i RS moraju naći prostor za dalji ekonomski rast i razvoj Momirović: Rukovodstva Srbije i RS moraju naći prostor za dalji ekonomski rast i razvoj
Ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da rukovodstva Srbije i Republike Srpske (RS) moraju naći prostora za dalji ekonomski rast i razvoj,... Momirović: Rukovodstva Srbije i RS moraju naći prostor za dalji ekonomski rast i razvoj

Ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da rukovodstva Srbije i Republike Srpske (RS) moraju naći prostora za dalji ekonomski rast i razvoj, uz dodatno produbljivanje trgovinske saradnje.

„Važno je da nastavimo da radimo na rešavanju praktičnih problema sa kojima se suočavaju kompanije sa obe strane Drine, kao i da nastavimo i damo dodatnu podršku velikim investicijama u infrastrukturne projekte“, rekao je Momirović u Banjaluci, nakon bilateralnog sastanka sa ministrom trgovine i turizma RS Denisom Šulićem, objavilo je ministarstvo, prenosi Beta.

Dodao je da je na sastanku bilo reči i o CEFTA sporazumu, kao i o inicijativi „Otvoreni Balkan“, jer je, prema njegovim rečima, fundamentalni interes Srbije jače ekonomsko povezivanje na celom Balkanu, kao i da je to ono što donosi dobro svim narodima u Jugoistočnoj Evropi.

Takođe, naveo je da je razgovarano o budućoj specijalizovanoj svetskoj izložbi EXPO 2027 u Beogradu, a koji, prema njegovim rečima,  predstavlja i ogromnu šansu za predstavljanje privrednih potencijala RS i Bosne i Hercegovine (BiH).

„Činjenica da je Beograd domaćin najznačajnije svetske izložbe najbolje govori o ozbiljnosti i odgovornosti politike rukovodstva Srbije na međunarodnom planu. EXPO 2027 je prestižna međunarodna manifestacija koja predstavlja veliku šansu kako za kompanije iz Srbije, tako i za kompanije iz BiH“, naveo je Momirović.

Momirović će danas otvoriti Međunarodni sajam privrede u Banjaluci i obići štand na kome su predstavnici kompanija iz Srbije.

  • AJA

    3.4.2024 #1 Author

    Svaka cast ministru Momirovicu za zalaganje u poslu i postignute rezultate.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...