Prihodi kompanije Tui u 2022. godini blizu pretpandemijskih nivoa

Najveći evropski turoperater otplatiće 730 miliona evra Vladi Nemačke

EUPoslovanjeTurizamVesti

14.12.2022 15:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Najveći evropski turoperater otplatiće 730 miliona evra Vladi Nemačke Najveći evropski turoperater otplatiće 730 miliona evra Vladi Nemačke
Tui, najveći evropski turoperater, pristao je da otplati 730 miliona evra pomoći Vladi Nemačke, uzimajući u obzir da je godišnja zarada kompanije blizu pretpandemijskih... Najveći evropski turoperater otplatiće 730 miliona evra Vladi Nemačke

Tui, najveći evropski turoperater, pristao je da otplati 730 miliona evra pomoći Vladi Nemačke, uzimajući u obzir da je godišnja zarada kompanije blizu pretpandemijskih nivoa.

Prema sklopljenom dogovoru, anglogermanska kompanija za putovanja planira da u potpunosti otplati novac koji je dobila iz WSF, odnosno berlinskog fonda za ekonomsku stabilizaciju, kao i obveznicu s posebnom garancijom, piše Financial Times. 

Kompanija ima dve kreditne linije koje je dobila od WSF-a i državne investicione banke KfW u vrednosti od dve milijarde dolara. Pritom je kompanija već otplatila dve milijarde državne pomoći.

Dogovorena isplata će biti obavljena kroz izdavanje akcija. Kada finansiranje WSF bude otplaćeno Tui će imati pravo da ponovo otkupi izdate akcije u vlasništvu nemačke vlade.

Akcije kompanije Tui pale su skoro sedam odsto, pa se njima trguje po ceni od 1,60 evra.

Kompanija Tui je u sredu saopštila da je u godini do 30. septembra imala prihode od 16,5 milijardi evra, približavajući se prihodima od 18,9 milijardi evra u 2019. godini.

Turistička grupa, koja upravlja avio-kompanijama, hotelima i organizuje krstarenja, takođe je zabeležila 409 miliona evra osnovne zarade u istom periodu, u poređenju sa prošlogodišnjim gubicima od oko 2,1 milijardu evra prošle godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...