Zahvaljujući velikoj potražnji za fintech proizvodima

Nasdaq ostvario veći prihod od očekivanog u prvom kvartalu

BerzaNovacSvetVesti

25.4.2024 14:57 Autor: Vladimir Jokanović 1

Nasdaq ostvario veći prihod od očekivanog u prvom kvartalu Nasdaq ostvario veći prihod od očekivanog u prvom kvartalu
Berzanski indeks Nasdaq objavio je rezultate za prvi kvartal koji su prevazišli očekivanja, zahvaljujući jakoj potražnji za njihovim finansijskim tehnološkim (fintech) proizvodima koje koriste... Nasdaq ostvario veći prihod od očekivanog u prvom kvartalu

Berzanski indeks Nasdaq objavio je rezultate za prvi kvartal koji su prevazišli očekivanja, zahvaljujući jakoj potražnji za njihovim finansijskim tehnološkim (fintech) proizvodima koje koriste trgovci i investitori na tržištima kapitala.

Prihod od jedinice Nasdaqa za finansijsku tehnologiju porastao je za 71 odsto na 392 miliona dolara u prvom kvartalu, dok je prihod od njihovog poslovanja s indeksima skočio za 53 procenata na 168 miliona dolara, prenosi Reuters.

Američki operater berze proširio je svoje poslovanje izvan trgovanja i listiranja kako bi stvorio stabilniji i održiviji izvor prihoda nudeći proizvode koji se fokusiraju na borbu protiv finansijskog kriminala i usklađenost s propisima.

Nasdaq, kao i njegovi konkurenti, bio je u akvizicionoj groznici kako bi diverzifikovao svoj portfelj tehnologije i intelektualne svojine nakon što su regulative 2005. godine otvorile tržište trgovanja akcijama za konkurenciju među brokerima.

Neto prihod u prvom kvartalu skočio je za 22 odsto na 1,12 milijardi dolara. Prosečna očekivanja analitičara bila su 1,11 milijardi dolara prema podacima LSEG. Prilagođena dobit kompanije od 63 centa po akciji u prvom kvartalu nije ispunila očekivanja analitičara od 65 centi.

Obim trgovanja američkim akcijama smanjen je na 116,7 milijardi u prvom kvartalu sa 121,8 milijardi prethodne godine. Obim trgovanja opcijama na američke akcije pao je na 773 miliona ugovora sa 811 miliona ugovora. Akcije Nasdaqa porasle su za oko šest odsto ove godine, što je u skladu s rastom referentnog indeksa S&P 500.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...