Evrodizel 206, evropremijum 193 dinara

Nastavljen rast cena goriva

NovacSrbijaVesti

3.6.2022 14:24 Autor: Stanislav Stanišić 12

Nastavljen rast cena goriva Nastavljen rast cena goriva
Na pumpama u Srbiji nova cena evrodizela je 206 dinara, a evropremijuma BMB 95 193 dinara za litar, saopštilo je Ministarstvo za trgovinu, turizam... Nastavljen rast cena goriva

Na pumpama u Srbiji nova cena evrodizela je 206 dinara, a evropremijuma BMB 95 193 dinara za litar, saopštilo je Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije uz podsećanje da ove vrednosti važe do 10. juna.

Prethodno je dizel koštao najviše 203,5 dinara, a benzin 187 dinara.

Kontrolisanje cene goriva u Srbiji na snazi je od 10. februara kada je vlada odlučila da Uredbom određuje maloprodajne cene dva osnovne kategorije evrodizel i evropremijum BMB 95. Potom je ona 10. marta produžena na još mesec dana i oročena do 11. aprila. Pre mesec dana usvojena je izmenjena uredba koja se odnosi na ograničavanje cena evro dizela i evro premijuma BMB 95, koja je oročena do 31. maja.

Izmene su se odnosile na zaradu benzinskih pumpi kojima je omogućena za dinar veća marža. Najviša maloprodajna cena evro dizela i benzina, prema Uredbi, dobija se kada se prosečna veleprodajna cena ovog derivata uveća za sedam dinara. Privremeno je tada smanjen i iznos akciza na derivate nafte za 15 odsto. Uredbu o visini akcize Vlada Srbije je već produžila do 30. juna na sednici prošlog četvrtka.

Tagovi
BENZIN CENA

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...