Premijerka najavila predlog rešenja za jedan od najugroženijih sektora

Noćni klubovi i barovi konačno dobijaju direktnu pomoć

SrbijaVesti

20.4.2021 08:51 Autor: Ljiljana Begović 2

Noćni klubovi i barovi konačno dobijaju direktnu pomoć Noćni klubovi i barovi konačno dobijaju direktnu pomoć
Premijerka Ana Brnabić ocenila je da noćni klubovi i barovi spadaju u delatnosti koje je pandemija najviše ugrozila i da zbog toga država razmatra... Noćni klubovi i barovi konačno dobijaju direktnu pomoć

Premijerka Ana Brnabić ocenila je da noćni klubovi i barovi spadaju u delatnosti koje je pandemija najviše ugrozila i da zbog toga država razmatra još jedan vid pomoći ovom sektoru.

Premijerka je predsedavala sastanku Radne grupe za rešavanje problema barova i noćnih klubova nastalih usled pandemije korona virusa, saopštila je Vlada. S obzirom na to da noćni klubovi i barovi nemaju jedinstvenu šifru delatnosti, na sastanku je dogovoreno da se do sledećeg sastanka izradi predlog po kome bi noćni klubovi i barovi na pravedan i jedinstven način mogli biti identifikovani.

Domaći mediji pišu da je sastanku je prisustvovala i direktorka Poreske uprave Dragana Marković, kao i predstavnici Ministarstva finansija i predstavnici Udruženja barova i noćnih klubova (NOB).

Premijerka Brnabić je istakla da je svesna ekonomskih posledica koje je pandemija korona virusa već donela noćnim klubovima i barovima, kao i da su Vlada Republike Srbije i predsednik Aleksandar Vučić posvećeni traženju najboljeg, ali ujedno i najpravednijeg rešenja ovog problema.

Svi učesnici sastanka saglasili su se da je učešće predstavnika NOB u radnoj grupi ubedljivo najbolji način za iznalaženje rešenja različitih problema i da se ta praksa nastavi i u budućnosti.

Foto: Shutterstock

Podsetimo, na zajedničkoj konferenciji koju su održali predstavnici Ivent industrije, Udruženja noćnih barova i klubova i Asocijacije ugostitelja Srbije, početkom aprila, zaključeno je da je ovim sektorima neophodna direktna pomoć države.

Predsednik Udruženja noćnih barova i klubova, Miša Relić, tada je naglasio da novac ne traže zbog profita, već zbog plaćanja računa koji su stizali u proteklih 13 meseci. Prema računici Udruženja noćnih barova i klubova u Srbiji ima oko 150 klubova za koje je neophodno izdvojiti finansijsku pomoć od 1.200.000 evra. Kako je kazao Relić, ova sredstva bi im pomogla da izmire obaveze tako da bi se većina novca vratila državi.

  • Stefan

    20.4.2021 #1 Author

    Bravo

    Odgovori

  • STRELAC

    26.1.2022 #2 Author

    A do sada su obaveze prema drzavi placali iz svog dzepa jer sigurno nisu mogli da zarade.Ko ce da im to nadoknadi?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...