prilika za mikro, mala i srednja preduzeća

Objavljen poziv za dodelu bespovratnih grantova Fonda za inovacije Crne Gore

PoslovanjePreduzetnikRegionVesti

6.4.2022 11:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Objavljen poziv za dodelu bespovratnih grantova Fonda za inovacije Crne Gore Objavljen poziv za dodelu bespovratnih grantova Fonda za inovacije Crne Gore
Fond za inovacije objavio je poziv za dodelu bespovratnih grantova za inovacione vaučere, vrednosti do osam hiljada evra, mikro, malim i srednjim preduzećima (MMSP).... Objavljen poziv za dodelu bespovratnih grantova Fonda za inovacije Crne Gore

Fond za inovacije objavio je poziv za dodelu bespovratnih grantova za inovacione vaučere, vrednosti do osam hiljada evra, mikro, malim i srednjim preduzećima (MMSP).

Poziv je objavljen na sajtu Fonda i biće otvoren do utroška opredeljenih sredstava, a ukupan budžet za taj program iznosi 100.000 evra.

„Inovacioni vaučeri su jednostavan, brz i efikasan finansijski podsticaj namenjen MMSP sa ciljem da se podigne nivo inovativnosti njihovih proizvoda i unapredi njihova konkurentnost na tržištu, koristeći specijalizovane usluge licenciranih naučno-istraživačkih ustanova“, saopšteno je iz Fonda, prenosi agencija Mina.

Oni su objasnili da se jednim vaučerom može pokriti najviše 80 odsto ukupnih troškova usluge koju pruža naučno-istraživačka ustanova i može iznositi maksimalno osam hiljada evra. Korisnik vaučera u obavezi je da sufinansira preostali iznos ukupnih troškova usluge.

Na poziv se mogu prijaviti MMSP sa sedištem u Crnoj Gori i u većinskom privatnom vlasništvu, pri čemu udeo vlasništva velikog preduzeća ne sme biti veći od deset odsto.

Prijava za vaučer podnosi se u elektronskom obliku putem portala Fonda: www.programifonda.me.

Izvršna direktorka Fonda, Bojana Femić Radosavović, kazala je da je cilj programa finansijsko podsticanje privatnih mikro, malih i srednjih preduzeća na saradnju sa naučno-istraživačkim ustanovama, kako bi svoje poslovanje i proizvode učinili konkurentnijim na tržištu.

„Prijavljivanje za program je brzo i jednostavno, a na našem sajtu se nalaze sve neophodne informacije za taj proces. Pozivamo vas da se prijavite i da testirate i otkrijete šta se sve može postići kada se nauka udruži sa privredom“, rekla je Femić Radosavović.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...