Dubai Expo 2020 šansa za privrednike i preduzetnike iz srbije

Očekuje se 25 miliona učesnika i posetilaca, virtuelno i fizički

BiznisBolji posaoInovacijePreduzetnikSrbijaVesti

21.8.2021 10:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Očekuje se 25 miliona učesnika i posetilaca, virtuelno i fizički Očekuje se 25 miliona učesnika i posetilaca, virtuelno i fizički
Učešće Srbije na svetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju, koje će biti održano od oktobra ove do marta 2022. godine, ima veliki značaja, rekla... Očekuje se 25 miliona učesnika i posetilaca, virtuelno i fizički

Učešće Srbije na svetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju, koje će biti održano od oktobra ove do marta 2022. godine, ima veliki značaja, rekla je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Pod sloganom „Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost“, svetu bi trebalo da se predstavi više stotina privrednika, IT stručnjaka i inženjera, a Matićeva je za RTS navela da Srbija ima tradiciju dugu 136 godina učestvovanja na svetskim izložbama.

Dodala je da je prvi paviljon koji je Srbija imala bio 125 metara kvadratnih i da je bilo 320 srpskih izlagača, a da je u vreme Kraljevine Srbije osvojeno 157 nagrada.

„Naš talenat i sposobnost da stvaramo vizije i da ih implementiramo čini mi se da nas nije napustila. Expo koji počinje 1. oktobra biće pre svega u svrhu promocije srpske poslovne zajednice“, navela je Matićeva.

Naglasila je da će to biti najspektakularnija izložba do sada, a planirano je 25 miliona učesnika, posetilaca, virutelno i fizički.

„Naš paviljon ima 2.000 metara kvadratnih. On predstavlja jednu futurističku kapsulu i spoj naše vinčanske kulture i tradicije iz koje crpimo snagu i inspiraciju za sve novo što čini savremen život. Želimo da pokažemo kako tradicija treba da nas nauči kako se tehnologija koristi za dobrobit civilizacije i za stvaranje sveta koji je tehnološki napredan, ekološki održiv, ali po meri čoveka“, istakla je Matićeva.

Ona je rekla da Privredna komora Srbije i predstavnici u Dubaiju organizuju sve zainteresovane privrednike koji će izlagati i najavila da će za sve zainteresovane privrednike biti organizovani besplatni čarter letovi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...