Izvedena studija izvodljivosti za trasu dugu 70 kilometara

Odlučeno gde će prolaziti auto-put od Rumunije do Srbije

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

23.9.2021 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Odlučeno gde će prolaziti auto-put od Rumunije do Srbije Odlučeno gde će prolaziti auto-put od Rumunije do Srbije
Analiza studije izvodljivosti za auto-put Rumunija-Srbija je završena i odabrana je konačna trasa deonice Temišvar-Moravica duga 70 kilometara, objavio je rumunski ministar saobraćaja Katalin... Odlučeno gde će prolaziti auto-put od Rumunije do Srbije

Analiza studije izvodljivosti za auto-put Rumunija-Srbija je završena i odabrana je konačna trasa deonice Temišvar-Moravica duga 70 kilometara, objavio je rumunski ministar saobraćaja Katalin Drula (Cătălin Drulă).

„Sada mogu početi terenska istraživanja i detaljno projektovanje. U okviru projekta istraženo je 11 varijanti trasa, koje su povrgnute višekriterijumskoj analizi, na osnovu ekonomskih i ekoloških normi“, izjavio je tamošnji ministar saobraćaja, a piše portal Economica.

Prema njegovim rečima, izabrana je „varijanta 5“, prenosi eKapija.

„Varijantom 5 predložena je ruta koja se odvaja od puta A1 u području opštine Remetea Mare, nastavlja do južnog dela Temišvara, odnosno naselja Đirok, gde je u planu gradnja pristupne saobraćajnice. Odatle se trasa nastavlja prema jugu, obuhvatajući mesta Žebel, Nemačku Stamoru i Moravicu, do granice sa Srbijom“, naveo je Drula.

Druga faza studije izvodljivosti, koja uključuje detaljna terenska istraživanja (geotehničke, arheološke, topografske, studije životne sredine), trebalo bi da počne na proleće sledeće godine.

Prošle godine je rumunska Nacionalna kompanija za upravljanje putnom infrastrukturom (CNAIR) potpisala ugovor za studiju izvodljivosti auto-puta Temišvar-Moravica, koji će nastaviti do Pančeva, a vrednost ugovora premašuje devet miliona leja (oko 1,8 miliona evra).

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...