premijerka sazvala sastanak, rešenje situacije za dan-dva?

Opština Svilajnac: Državni vrh se uključuje u rešavanje problema firme Alfa Technics

SrbijaVesti

25.8.2022 19:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Opština Svilajnac: Državni vrh se uključuje u rešavanje problema firme Alfa Technics Opština Svilajnac: Državni vrh se uključuje u rešavanje problema firme Alfa Technics
„Državni vrh se uključuje u rešavanje problema firme Alfa Technics iz Svilajnca čiji radnici već treći dan protestuju ispred gradilišta Linglonga u Zrenjaninu zbog... Opština Svilajnac: Državni vrh se uključuje u rešavanje problema firme Alfa Technics

„Državni vrh se uključuje u rešavanje problema firme Alfa Technics iz Svilajnca čiji radnici već treći dan protestuju ispred gradilišta Linglonga u Zrenjaninu zbog nemogućnosti da firma naplati dug od 5,5 miliona evra“, saopšteno je u četvrtak popodne iz opštine Svilajnac.

Kako je navedeno, „upravo je završen sastanak u Vladi Srbije, na poziv premijerke Ane Brnabić, a kome su prisustvovali savetnik predsednika Srbije Danilo Cicmil, predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović i direktor kompanije Alfa Technics iz Svilajnca Dragoljub Radulović, prenosi Beta.

Povod sastanka je bilo, kako je navedeno, „upoznavanje sa trenutnom situacijom između kineske kompanije Linglong, CEEC TEPC-a i firme Alfa Technics koja već treći dan protestuje ispred gradilišta Ling Longa u Zrenjaninu zbog nemogućnosti da naplati dug od 5,5 miliona evra“.

Na sastanku je dogovoreno da se maksimalno uključe kabinet predsednika Srbije i kabinet premijerke kako bi se rešio ovaj problem, precizirano je.

„Očekuje se da se u roku od dan, dva ova situacija reši, pre svega kako bi se zaštitilo zdravlje ljudi koji protestuju, jer je ranije u toku dana jednom radniku Alfa Technicsa ozbiljno pozlilo, zatim kako bi se radnicima isplatile zarade koje zbog duga kasne od juna meseca i kako bi se oni vratili u fabriku gde im je i mesto da nastave sa radom i proizvodnjom“, navedeno je u saopštenju.

  • GAGA

    25.8.2022 #1 Author

    Pa da li je moguce da predsednik i premijer drzave treba da resavaju problem nenaplacenih potrazivanja izmedju dve firme? Da li postoji ijedna zemlja u svetu gde se ovako nesto desava? Ili mozda postoji nesto sto mi ne znamo?!

    Odgovori

  • IVAN

    25.8.2022 #2 Author

    Sve moze da se resi

    Odgovori

  • TATJANA

    26.8.2022 #3 Author

    Nadam se da ce doci do resenja

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    26.8.2022 #4 Author

    Ovoliki dug od 5.5 miliona eura je nezamisliv, država je i ranije trebala da se uključi a ne da čeka štrajk.

    Odgovori

  • VERA

    26.8.2022 #5 Author

    Izgleda da ne mogu sami da rese probleme.

    Odgovori

  • GOCA BG

    27.8.2022 #6 Author

    Reaguje se tek kada problem eskalira…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...