svetska izložba trajaće do 31. marta 2022. godine

Paviljon Srbije na „Expo 2020 Dubai“ otvara se 1. oktobra

BiznisInovacijePreduzetnikSrbijaTurizamVesti

28.9.2021 11:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Paviljon Srbije na „Expo 2020 Dubai“ otvara se 1. oktobra Paviljon Srbije na „Expo 2020 Dubai“ otvara se 1. oktobra
Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija i generalna komesarka Srbije na ,,EKSPO 2020 Dubai“ Tatjana Matić, boraviće od 28. septembra do 2. oktobra u zvaničnoj... Paviljon Srbije na „Expo 2020 Dubai“ otvara se 1. oktobra

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija i generalna komesarka Srbije na ,,EKSPO 2020 Dubai“ Tatjana Matić, boraviće od 28. septembra do 2. oktobra u zvaničnoj poseti Dubaiju, gde se održava ova svetska izložba i 1. oktobra otvoriti paviljon Srbije.

Paviljon je, kako se navodi u saopštenju resornog Ministarstva, centralno mesto predstavljanja naše zemlje na ovoj izložbi i čini ga arhitektonski upečatljiva zgrada, specijalno izgrađena za ovu priliku, površine od skoro 2.000 kvadratnih metara, prenosi Tanjug.

Paviljon Srbije nalazi se u srcu okruga mobilnosti Svetske izložbe i osmišljen je kao svojevrsna vremenska kapsula, koja povezuje zaostavštinu neolitske vinčanske kulture sa digitalno naprednom i modernom Srbijom.

Izložba u Dubaiju će trajati pola godine, do 31. marta 2022. godine a naša zemlja će pod sloganom „Srbija stvara ideje – inspirisana prošlošću, stvara budućnost”, kroz različite manifestacije predstaviti privredne sektore, naučne sadržaje, tehnološke inovacije, kreativne industrije i turističku ponudu, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...