šansa za preduzetnike i sklapanje poslova na velikom tržištu

Inovativni startapovi iz Srbije na izložbi „Expo 2020 Dubai“

InovacijePreduzetnikSrbijaVesti

3.9.2021 18:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Inovativni startapovi iz Srbije na izložbi „Expo 2020 Dubai“ Inovativni startapovi iz Srbije na izložbi „Expo 2020 Dubai“
Vlada Srbije prvi put će predstaviti izabrane startapove iz naše zemlje na GITEX Future Stars 2021 – najvećem događaju posvećenom razvoju startapova u regionu... Inovativni startapovi iz Srbije na izložbi „Expo 2020 Dubai“

Vlada Srbije prvi put će predstaviti izabrane startapove iz naše zemlje na GITEX Future Stars 2021 – najvećem događaju posvećenom razvoju startapova u regionu Bliskog Istoka, Severne Afrike i Južne Azije, koji se od 17. do 20. oktobra održava u Dubaiju.

Startapovi će biti predstavljeni u sklopu šireg predstavljanja Srbije na prestižnoj Svetskoj izložbi „Expo 2020 Dubai“, a logističku podršku pružiće im Privredna komora Srbije. Kompanije koje će predstavljati Srbiju su „Joberty Technologies”, “Kredium”, “White Lemur”, “Stock Studio”, “VizLore Digital Asset Management” i “Deep Blue Sea Studio. One dolaze iz oblasti društvenih mreža, FinTech-a, veštačke inteligencije, zaštite životne sredine i korporativnog softvera, navodi se u saopštenju, a prenosi Tanjug.

GITEX će okupiti više od 350 najvećih stručnjaka sa kojima će predstavnici startapova imati prilike da razvijaju svoje veštine i uče od najboljih, a imaće i mogućnost da se prijave i za „Supernova izazov“, gde će najbolji biti nagrađen sa čak 200.000 dolara.

Vlada Srbije nastup srpskih kompanija na GFS i GITEX-u smatra investicijom u razvoj domaće startap scene i izuzetnom prilikom za perspektivne startapove iz Srbije da iskoriste ozbiljne poslovne prilike na velikom tržištu.

Kroz upoznavanje sa drugim osnivačima kompanija, potencijalnim investitorima i najuticajnijim stručnjacima iz celog sveta u toj oblasti, vlada veruje da će startapovi Srbiji doneti nove ideje i investicije, a sebi obezbediti kontakte od ključne važnosti za dalji razvoj svog startapa, navodi se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...