teško pristati na opštu štednju pred neizvesnom zimom

Poljska protiv predloga EU o uštedi u potrošnji gasa

EUSvetU fokusuVesti

26.7.2022 08:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Poljska protiv predloga EU o uštedi u potrošnji gasa Poljska protiv predloga EU o uštedi u potrošnji gasa
Poljska se protivi predlogu Evropske unije (EU) o obaveznim uštedama od 15 odsto potrošnje gasa, usled nesigurnosti snabdevanja ovim energentom iz Rusije. „Možemo razgovarati... Poljska protiv predloga EU o uštedi u potrošnji gasa

Poljska se protivi predlogu Evropske unije (EU) o obaveznim uštedama od 15 odsto potrošnje gasa, usled nesigurnosti snabdevanja ovim energentom iz Rusije.

„Možemo razgovarati o dobrovoljnim mehanizmima, možemo razgovarati o uštedama u pojedinačnim zemljama“, rekla je ministarka za zaštitu životne sredine i klimu (Ana Moskva) Anna Moskwa, dodajući da je teško pristati na opštii cilj štednje „bez da se zna kakva će biti nadolazeća zima“.

Kako prenosi SEEbiz pozivajući se na agenciju PAP, ministarska je takođe naglasila da su skladišta gasa u Poljskoj već puna.

Nemačka, vodeća ekonomija EU, suočava se s energetskom krizom nakon što je ruski Gazprom najavio da će smanjiti protok gasa kroz „Severni tok 1“ do Nemačke na 20 odsto maksimalnog kapaciteta, navodeći kao razlog popravke.

Nemački političari strahuju da je to samo izgovor i ruska osveta za nemačku podršku Ukrajini nakon invazije Moskve, koja se suočila sa širokim sankcijama EU, prneosi SEEbiz.

Ministri energetike EU raspravljaće u Briselu o predlogu Evropske komisije za smanjenje potrošnje gasa od 15 posto.

  • GOCA BG

    26.7.2022 #1 Author

    Naravno da se protivi,pridruzice im se i druge zemlje…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...