Ministarstvo poljoprivrede izdaje dozvole u trajanju od mesec dana

Poziv za izvoz suncokretovog ulja otvoren do 14. jula

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

11.7.2022 12:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Poziv za izvoz suncokretovog ulja otvoren do 14. jula Poziv za izvoz suncokretovog ulja otvoren do 14. jula
Ministarstvo poljoprivrede pozvalo je danas zainteresovane kompanije koje su registrovane za proizvodnju ulja i masti da, ukoliko su realizovale izvoz od najmanje 95 odsto... Poziv za izvoz suncokretovog ulja otvoren do 14. jula

Ministarstvo poljoprivrede pozvalo je danas zainteresovane kompanije koje su registrovane za proizvodnju ulja i masti da, ukoliko su realizovale izvoz od najmanje 95 odsto odobrene količine ulja iz dozvola za maj, da podnesu do 14. jula zahtev za odobrenje izvoza određene količine suncokretovog ulja u pakovanjima za prodaju na malo iz sopstvene proizvodnje.

Ukupno dozvoljene količine iz izvoza suncokretovog ulja, u pakovanjima za prodaju na malo iz sopstvene proizvodnje, na mesečnom nivou iznosi šest miliona litara, precizirano je u pozivu koji je donet na osnovu odluke Vlade Srbije o privremenom ograničenju izvoza osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo, prenosi Beta.

Navedeno je da količina proizvoda za koju se podnosi zahtev ne može da bude veća od količine proizvoda prema stanju zaliha suncokretovog ulja iz sopstvene proizvodnje na dan podnošenja zahteva, a najviše šest miliona litara, pri čemu se može podneti jedan ili više zahteva, koji u zbiru ne mogu premašiti navedena ograničenja.

Komisija će vršiti administrativnu kontrolu svih zahteva uvidom u registar Agencije za privredne registre i izveštaj Ministarstva finansija – Uprave carina o izvezenim količinama ulja, odnosno realizaciji izdatih dozvola za maj, kao i uvidom u izveštaj poljoprivredne inspekcije o stanju zaliha suncokretovog ulja iz sopstvene proizvodnje na dan podnošenja zahteva.

Ukoliko ukupna količina proizvoda iskazana u podnetim zahtevima premašuje dozvoljenu količinu za izvoz, proporcionalno će se umanjiti zahtevne količine po podnosiocu zahteva.

Ministarstvo poljoprivrede će na predlog komisije izdavati dozvolu za izvoz sa rokom od mesec dana. Detalji o svim procedurama mogu se naći na sajtu Ministarstva poljoprivrede.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...