Bez prethodnog obaveštenja i uoči praznika otkaz dobilo oko devet odsto zaposlenih u Better.com

Preko Zoom platforme otpušteno 900 radnika

AnalizaLifestyleSvetU fokusuVesti

6.12.2021 17:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Preko Zoom platforme otpušteno 900 radnika Preko Zoom platforme otpušteno 900 radnika
Američki startap za hipotekarne kredite Better.com otpustio je 900 zaposlenih i to na vebinaru putem Zoom platforme bez prethodnog obaveštenja i samo nekoliko dana... Preko Zoom platforme otpušteno 900 radnika

Američki startap za hipotekarne kredite Better.com otpustio je 900 zaposlenih i to na vebinaru putem Zoom platforme bez prethodnog obaveštenja i samo nekoliko dana uoči praznika.

Izvršni direktor kompanije Višal Garg (Vishal Garg) rekao je da kompanija otpušta oko devet odsto svoje radne snage, piše CNN Business.

„Ako ste pozvani na ovaj video sasatanak, vi ste deo nesrećne grupe koja je otpuštena“, rekao je Garg u razgovoru, do čijeg video snimak je došao i CNN Business. „Vaš radni odnos ovde prestaje odmah”, kazao je on, a zatim dodao da zaposleni mogu da očekuju e-poštu od HR-a sa detaljima o beneficijama i otpremninama.  

Evidentne posledice ovakvog poteza pokušao je da ublaži finansijski direktor ove kompanije Kevin Rajan (Kevin Ryan).

„Otpuštanja su mučna, posebno u ovo doba godine“, rekao je on u izjavi za CNN Business navodeći da je takav korak bio neophodan kako bi firma ostala na površini u uslovima „radikalnog razvoja situacije na tržištu nekretnina“.

Ipak, Garg je rekao da je ovakva odluka doneta zbog neadekvatne tržišne efikasnosti, učinka i produktivnosti. Magazin Fortune je kasnije izvestio da je on optužio zaposlene da „kradu“ od svojih kolega i kupaca tako što su neproduktivni i rade samo dva sata dnevno.

„Ovo je drugi put u karijeri da činim ovako nešto, a to ne želim da radim. Poslednji put kada sam to uradio, plakao sam“, rekao je Garg u razgovoru, koji je ostao kratak i bez emocija.

Garg je ranije bio umešan u kontroverze, o čemu svedoči i mejl koji je poslao zaposlenima do kojeg je došao Forbes, a u kom ih je optužio da su previše spori, nazivajući ih “glupim delfinima”.

Sajt The Daily Beast u avgustu izvestio da je jedan od Gargovih „najodanijih vojnika“ dobio ogromne pogodnosti, kao što su milione dolara vredne akcije, ali da je kasnije ta osoba dobila administrativno odsustvo zbog maltretiranja ostalih zaposlenih.

Hipotekarni zajmodavac koji podržava Softbank najavio je u maju da izlazi na berzu preko SPAC-a i prošle nedelje je dobio 750 miliona dolara u gotovini kao deo posla. Kompanija je spremna da u svom bilansu ima više od milijardu dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...