Oporavak ekosistema najveće kriptovalute

Prihodi od rudarenja bitcoina skočili za skoro 69 odsto

Hi-techNovacVesti

15.8.2022 12:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Prihodi od rudarenja bitcoina skočili za skoro 69 odsto Prihodi od rudarenja bitcoina skočili za skoro 69 odsto
Industrija rudarenja bitcoina pretrpela je ogromne finansijske turbulencije tokom ove godine, jer je tržište koje se dugo kretalo u zoni medveda direktno uticalo na... Prihodi od rudarenja bitcoina skočili za skoro 69 odsto

Industrija rudarenja bitcoina pretrpela je ogromne finansijske turbulencije tokom ove godine, jer je tržište koje se dugo kretalo u zoni medveda direktno uticalo na njihovu zaradu iskazanu u dolarima.

Međutim, rudari koji su „preživeli“ dan s najnižim prihodom od rudarenja u godini, 13. jun, svedočili su povećanju prihoda od rudarenja od 68,63 odsto u toku meseca, prenosi agenicija Mina, pozivajući se na SEEbiz.

Tokom godine, prihod od rudarenja bitcoina pao je zbog mnoštva faktora usmerenih na raspoloženje ulagača — podstaknutih napetostima proizašlim iz padova tržišta, kolapsa ekosistema i ulaganja koja donose gubitke. Bitcoin ekosistem se oporavio prema brojnim determinantama, uključujući prihod rudara u dolarima, poteškoće na mreži i stopu disperzije.

Podaci s portala Blockchain.com potvrđuju da su prihodi od rudarenja bitcoina skočili gotovo 69 odsto u jednom mesecu — sa 13,928 miliona dolara 13. jula na 23,488 miliona dolara u petak 12. avgusta.

Značajno povećanje prihoda od rudarenja uverava da je rudarenje bitcoina održiv posao uprkos visokim operativnim troškovima. Osim toga, niže cene opreme za rudarenje (GPU) omogućile su rudarima bitcoina da prošire postojeću infrastrukturu prilikom rudarenja poslednja dva miliona bitcoina.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...