prilika za dalje unapređenje saradnje

Ministri finansija Srbije i Crne Gore potpisaće sporazum o elektronskim fakturama

BiznisRegion

8.8.2023 13:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ministri finansija Srbije i Crne Gore potpisaće sporazum o elektronskim fakturama Ministri finansija Srbije i Crne Gore potpisaće sporazum o elektronskim fakturama
Ministri finansija Srbije i Crne Gore Siniša Mali i Aleksandar Damjanović u sredu u Beogradu potpisati sporazum o nameri uvođenja elektronskih faktura, pišu podgoričke... Ministri finansija Srbije i Crne Gore potpisaće sporazum o elektronskim fakturama

Ministri finansija Srbije i Crne Gore Siniša Mali i Aleksandar Damjanović u sredu u Beogradu potpisati sporazum o nameri uvođenja elektronskih faktura, pišu podgoričke „Vijesti“.

U platformi o poseti Damjanovića Beogradu navodi se da će to ujedno biti prilika za dalje unapređenje saradnje sa Srbijom u oblasti finansija i ekonomije, kao i za uspostavljanje direktnog platnog prometa između dve zemlje, prenosi Beta.

„To će rezultirati konačnim pokretanjem procesa eliminisanja dugogodišnjih biznis barijera u poslovanju i smanjenje troškova građanima i privredi“, piše u platformi.

Ministri će razgovarati o statusu Instituta „Simo Milošević“, kao i o potraživanjima Agencije za osiguranje depozita Srbije iz prethodnog perioda prema crnogorskoj kompaniji.

Prilikom prethodne posete Damjanovića Ministarstvu finansija Srbije, januara ove godine, razgovarano je o unapređenju saradnje dve države u različitim oblastima i o rezultatima sprovođenja projekata digitalizacije u oblasti fiskalnih sistema.

Predstavnici Ministarstva finansija Srbije su izrazili spremnost da, između ostalog, izađu u susret crnogorskom Ministarstvu finansija u cilju implementacije sistema elektronskih faktura u crnogorski fiskalni sistem.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...