omogućeno lakše reklamiranje na promotivnim portalima

U Crnoj Gori pokrenuli kampanju u cilju registracije turističkog smeštaja

PreduzetnikRegionTurizam

12.4.2024 15:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 17

U Crnoj Gori pokrenuli kampanju u cilju registracije turističkog smeštaja U Crnoj Gori pokrenuli kampanju u cilju registracije turističkog smeštaja
Sekretarijat za preduzetništvo i investicije i Turistička organizacija Podgorice pokrenuli su kampanju „Poštuj zakon. Prijavi goste. Registruj smeštaj u par koraka!”, kojoj su se... U Crnoj Gori pokrenuli kampanju u cilju registracije turističkog smeštaja

Sekretarijat za preduzetništvo i investicije i Turistička organizacija Podgorice pokrenuli su kampanju „Poštuj zakon. Prijavi goste. Registruj smeštaj u par koraka!”, kojoj su se priključile i druge lokalne turističke organizacije.

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) rekli su da kampanja ima za cilj da informiše izdavaoce smeštaja o značaju registracije delatnosti, kao i prijave boravka gostiju, kako bi ih podstakla na odgovornost prema sebi i drugima, prenosi Mina.

„Pored toga što je registracija smeštaja i prijava boravka gostiju zakonom obavezna, registrovan i kategorisan smeštaj uliva osećaj sigurnosti za turiste“, navodi se u saopštenju.

Turističke organizacije će pružiti svu potrebnu logističku podršku kako bi omogućili izdavaoacima da lakše i brže sprovedu registracije smeštaja, te se sve detaljnije informacije o proceduri registracije mogu naći na zvaničnim turističkim stranicama.

Iz NTO-a su apelovali na sve izdavaoce privatnog smeštaja da registruju svoje smeštajne kapacitete i pohvalili akciju koju sprovode lokalne turističke organizacije.

„Ova inicijativa ima za cilj da doprinose jačanju svesti kod izdavaoca smeštaja o važnosti legalne registracije svojih objekata, kao i prijave boravka gostiju. Kroz poštovanje zakona, stvaramo odgovorno okruženje, omogućavamo siguran i kvalitetan boravak turistima, te dajemo doprinos u borbi sa sivom ekonomijom“, poručili su iz NTO-a.

Iz Turističke organizacije Prestonice Cetinje, jednoj od lokalnih turističkih organizacija koja se priključila kampanji, poručili su da su benefiti od registracije privatnog smeštaja mnogobrojni, počevši od saradnje sa turističkim organizacijama, turističkim agencijama i ostalom turističkom privredom.

„Registracijom se omogućava izdavaocima smeštaja da na regularan način promovišu smeštajne jedinice na različitim reklamnim platformama, poput booking.com, airbnb, trip advisor, expedia i trivago. Neregistrovanjem privatnog i hotelskog smeštaja pospešuje se siva ekonomija, povećava broj nelegalnih izdavaoca smeštaja, rizikuje prekršajna prijava i novčana kazna, što će na kraju rezultirati neplaćanjem poreza i smanjenjem direktnog prihoda od turizma”, poručili su iz TO Prestonice Cetinje.

Iz TO Podgorica naveli su da ih raduje što se veliki broj lokalnih turističkih organizacija odazvao toj akciji, te se nadaju da će ova kampanja dati uspešne rezultate u narednom periodu.

 • SHALIMAR

  12.4.2024 #1 Author

  Vecina ovo nece ispostovati…

  Odgovori

 • MAJA

  13.4.2024 #3 Author

  Pa to je davno trebalo uraditi

  Odgovori

 • Grocka

  13.4.2024 #4 Author

  Dal ce i pored svega biti ispostovano…

  Odgovori

 • ELLA

  13.4.2024 #5 Author

  Samo da se poveca kvalitet smestaja a ne da se samo uzmu pare od gosta

  Odgovori

 • JANA

  14.4.2024 #6 Author

  ma naravno, ko još poštuje zakon u toj zemlji

  Odgovori

 • LEBRON

  14.4.2024 #7 Author

  Videcemo sve je moguce

  Odgovori

 • REA

  14.4.2024 #8 Author

  Hm… nema leba od ovog predloga

  Odgovori

 • DUCA

  14.4.2024 #9 Author

  Pitanje koliko će se sve ovo poštovati.

  Odgovori

 • Faith

  14.4.2024 #11 Author

  Treba postovati,zakon a i svoje goste

  Odgovori

 • SUNCICA

  14.4.2024 #12 Author

  Treba ispostovati turiste a i drzavu

  Odgovori

 • oblak67

  15.4.2024 #13 Author

  mozda i zazivi..

  Odgovori

 • LENA

  15.4.2024 #14 Author

  Važno je da se promoviše legalno iznajmljivanje smeštaja radi sigurnosti turista i suzbijanja sive ekonomije.

  Odgovori

 • STEPA

  16.4.2024 #15 Author

  Samo da im uspe. To su Crnogorci

  Odgovori

 • Lelica

  21.4.2024 #16 Author

  Ali kod njih bas ne ide sve legalno

  Odgovori

 • LEA

  21.4.2024 #17 Author

  Mozda i bude

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...