omogućeno lakše reklamiranje na promotivnim portalima

U Crnoj Gori pokrenuli kampanju u cilju registracije turističkog smeštaja

PreduzetnikRegionTurizam

12.4.2024 15:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 17

U Crnoj Gori pokrenuli kampanju u cilju registracije turističkog smeštaja U Crnoj Gori pokrenuli kampanju u cilju registracije turističkog smeštaja
Sekretarijat za preduzetništvo i investicije i Turistička organizacija Podgorice pokrenuli su kampanju „Poštuj zakon. Prijavi goste. Registruj smeštaj u par koraka!”, kojoj su se... U Crnoj Gori pokrenuli kampanju u cilju registracije turističkog smeštaja

Sekretarijat za preduzetništvo i investicije i Turistička organizacija Podgorice pokrenuli su kampanju „Poštuj zakon. Prijavi goste. Registruj smeštaj u par koraka!”, kojoj su se priključile i druge lokalne turističke organizacije.

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) rekli su da kampanja ima za cilj da informiše izdavaoce smeštaja o značaju registracije delatnosti, kao i prijave boravka gostiju, kako bi ih podstakla na odgovornost prema sebi i drugima, prenosi Mina.

„Pored toga što je registracija smeštaja i prijava boravka gostiju zakonom obavezna, registrovan i kategorisan smeštaj uliva osećaj sigurnosti za turiste“, navodi se u saopštenju.

Turističke organizacije će pružiti svu potrebnu logističku podršku kako bi omogućili izdavaoacima da lakše i brže sprovedu registracije smeštaja, te se sve detaljnije informacije o proceduri registracije mogu naći na zvaničnim turističkim stranicama.

Iz NTO-a su apelovali na sve izdavaoce privatnog smeštaja da registruju svoje smeštajne kapacitete i pohvalili akciju koju sprovode lokalne turističke organizacije.

„Ova inicijativa ima za cilj da doprinose jačanju svesti kod izdavaoca smeštaja o važnosti legalne registracije svojih objekata, kao i prijave boravka gostiju. Kroz poštovanje zakona, stvaramo odgovorno okruženje, omogućavamo siguran i kvalitetan boravak turistima, te dajemo doprinos u borbi sa sivom ekonomijom“, poručili su iz NTO-a.

Iz Turističke organizacije Prestonice Cetinje, jednoj od lokalnih turističkih organizacija koja se priključila kampanji, poručili su da su benefiti od registracije privatnog smeštaja mnogobrojni, počevši od saradnje sa turističkim organizacijama, turističkim agencijama i ostalom turističkom privredom.

„Registracijom se omogućava izdavaocima smeštaja da na regularan način promovišu smeštajne jedinice na različitim reklamnim platformama, poput booking.com, airbnb, trip advisor, expedia i trivago. Neregistrovanjem privatnog i hotelskog smeštaja pospešuje se siva ekonomija, povećava broj nelegalnih izdavaoca smeštaja, rizikuje prekršajna prijava i novčana kazna, što će na kraju rezultirati neplaćanjem poreza i smanjenjem direktnog prihoda od turizma”, poručili su iz TO Prestonice Cetinje.

Iz TO Podgorica naveli su da ih raduje što se veliki broj lokalnih turističkih organizacija odazvao toj akciji, te se nadaju da će ova kampanja dati uspešne rezultate u narednom periodu.

  • SHALIMAR

    12.4.2024 #1 Author

    Vecina ovo nece ispostovati…

    Odgovori

  • MAJA

    13.4.2024 #3 Author

    Pa to je davno trebalo uraditi

    Odgovori

  • Grocka

    13.4.2024 #4 Author

    Dal ce i pored svega biti ispostovano…

    Odgovori

  • ELLA

    13.4.2024 #5 Author

    Samo da se poveca kvalitet smestaja a ne da se samo uzmu pare od gosta

    Odgovori

  • JANA

    14.4.2024 #6 Author

    ma naravno, ko još poštuje zakon u toj zemlji

    Odgovori

  • LEBRON

    14.4.2024 #7 Author

    Videcemo sve je moguce

    Odgovori

  • REA

    14.4.2024 #8 Author

    Hm… nema leba od ovog predloga

    Odgovori

  • DUCA

    14.4.2024 #9 Author

    Pitanje koliko će se sve ovo poštovati.

    Odgovori

  • Faith

    14.4.2024 #11 Author

    Treba postovati,zakon a i svoje goste

    Odgovori

  • SUNCICA

    14.4.2024 #12 Author

    Treba ispostovati turiste a i drzavu

    Odgovori

  • oblak67

    15.4.2024 #13 Author

    mozda i zazivi..

    Odgovori

  • LENA

    15.4.2024 #14 Author

    Važno je da se promoviše legalno iznajmljivanje smeštaja radi sigurnosti turista i suzbijanja sive ekonomije.

    Odgovori

  • STEPA

    16.4.2024 #15 Author

    Samo da im uspe. To su Crnogorci

    Odgovori

  • Lelica

    21.4.2024 #16 Author

    Ali kod njih bas ne ide sve legalno

    Odgovori

  • LEA

    21.4.2024 #17 Author

    Mozda i bude

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...