prosečan dnevni broj letova iznosio više od 280

Rekordan broj putnika u julu na Aerodromu „Nikola Tesla“

Vesti

1.9.2023 15:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Rekordan broj putnika u julu na Aerodromu „Nikola Tesla“ Rekordan broj putnika u julu na Aerodromu „Nikola Tesla“
Beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ objavio je petak da je u julu ove godine ugostio više od 900.000 putnika, što je najveći obim saobraćaja u... Rekordan broj putnika u julu na Aerodromu „Nikola Tesla“

Beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ objavio je petak da je u julu ove godine ugostio više od 900.000 putnika, što je najveći obim saobraćaja u njegovoj istoriji.

Prosečan dnevni broj putnika tokom jula iznosio blizu 29.000, a prosečan dnevni broj letova iznosio je više od 280, navedeno je u saopštenju, prenosi Beta.

Kako je istaknuto, u ovoj letnjoj sezoni putnicima na beogradskom aerodromu na raspolaganju je proširena zona dolazaka, novi, centralni deo terminala i novi parking kapaciteti, što je deo kapaciteta otvorenih tokom jula.

Kao dobrodošlicu brojnim putnicima ovog leta, beogradski aerodrom je uveo i nova rešenja za upravljanje protokom putnika, a povećan je i broj šaltera za pasošku kontrolu i prijavu na let.

Aerodrom je uveo posebne usluge za putnike, uključujući osoblje koje je na raspolaganju za pomoć i usmeravanje putnika, a otvoren je i dodatni centar za podršku putnicima oko neprispelog prtljaga.

Od početka godine beogradski aerodrom dodatno je angažovao više od 560 ljudi na poslovima zemaljskog opsluživanja (zemaljske stjuardese, utovar/istovar prtljaga, čišćenje aviona) i obezbeđivanja.

Istaknuto je i da je, od početka koncesije 2019. godine, beogradski aerodrom značajno povećava operativne kapacitete na svim ključnim tačkama – a najveći broj unapređenja usluga predstavljen je tokom ove godine.

Iz kompanije očekuju i da će se pozitivan trend proširenja i modernizacije nastaviti izgradnjom novih kapaciteta u zoni odlazaka.

Završetak svih ključnih radova na modernizaciji očekuje se do kraja ove godine, što će omogućiti da beogradski aerodrom do kraja koncesionog perioda dostigne ukupan kapacitet od 15 miliona putnika godišnje, saopštio je aerodrom „Nikola Tesla“.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...