promocija programa "stvaramo u srbiji"

Sajam jagodičastog voća od 29. juna do 2. jula u Beogradu

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

7.6.2022 13:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Sajam jagodičastog voća od 29. juna do 2. jula u Beogradu Sajam jagodičastog voća od 29. juna do 2. jula u Beogradu
Prvi sajam jagodičastog voća biće održan u Beogradu od 29. juna do 2. jula, najavila je u utorak Privredna komore Srbije (PKS). „Ideja ‘Belgrade... Sajam jagodičastog voća od 29. juna do 2. jula u Beogradu

Prvi sajam jagodičastog voća biće održan u Beogradu od 29. juna do 2. jula, najavila je u utorak Privredna komore Srbije (PKS).

„Ideja ‘Belgrade berry’ festivala je da se predstavi ono po čemu je Srbija poznata u svetu, a to je bobičasto i jagodičasto voće odnosno malina, jagoda, borovnica i kupina. To je sve ono što izviozimo u velikim količinama i po čemu smo se pozicionirali kao zemlja velesila“, izjavio je na konferenciji za novinare predstavnik PKS Veljko Jovanović.

Pokrovitelji festivala su PKS i Nemačka razvojna saradnja u Srbiji (GIZ), a partneri su Turistička organizacija Srbije i Ministarstvo poljoprivrede.

U okviru te manifestacije će 29. juna biti organizovan Berry karneval sa platoa Trga Republike do Kalemegdana, a glavnog sajamskog dana, 2. jula na Savskoj promenadi biće zvanično otvoren festival, umetnička radionica akademskog slikara Ivana Kocića koji od starih igračaka za decu pravi umetnička dela.

Tokom festivala biće organizovane i edukativne radionice  o budućnosti održive proizvodnje hrane i dodela nagrada najboljim izlagačima i kompanijama. Takođe će biti organizava promocija programa „Stvaramo u Srbiji“ u Srbiji u okviru kojeg se dodeljuje žig „Čuvarkuća“ koji je garancija kvaliteta i domaće proizvodnje.

Predstavnica GIZ-a Zagorka Marković rekla je da je organska poljoprivreda fokus njihovog projekta već više od 15 godina.

„Mi smo sa PKS radili puno različitih aktivnosti, pri tome se naš fokus pomera sa organske na isključivo održivu poljoprivredu. U tom smislu veoma smo radosni što ćemo podržati jedan inovativni koncept“, rekla je ona.

Ona je naglasila da će fokus na festivalu biti i zelena transformacija, kao i edukacija građana o održivoj poljoprivredi.

  • MARKO7

    7.6.2022 #1 Author

    Jedva čekam da odem i da posetim sajam…

    Odgovori

  • N.N.

    7.6.2022 #2 Author

    Jedva cekam da odem na sajam. Sigurno je bogat asortiman

    Odgovori

  • VILENJAK

    7.6.2022 #3 Author

    Verujem da će biti najposećeniji sajam.

    Odgovori

  • SRDJAN

    7.6.2022 #4 Author

    Nebi bilo lose otici.

    Odgovori

  • GOCA BG

    7.6.2022 #5 Author

    Jedan od sajmova koje treba posetiti…

    Odgovori

  • VERA

    7.6.2022 #6 Author

    Odlicna ideja za veci pristup domaceg voca kupcima.

    Odgovori

  • MARA

    7.6.2022 #7 Author

    Napokon nešto lepo..

    Odgovori

  • SNEZANA

    8.6.2022 #8 Author

    Vredi posetiti a i degustirati 👌

    Odgovori

  • goca87

    8.6.2022 #9 Author

    Lepa vest za proizvodjače i ljubitelje jagodičastog voća

    Odgovori

    • IVAN

      30.10.2022 #10 Author

      Naravno ko voli nel izvoli

      Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...