Nadzorni odbor traži i prodaju svih povezanih društava van osnovnog biznisa vranjske fabrike nameštaja

Simpo i makedonski Leov zajednički ulažu u proizvodnju bojlera

SrbijaVesti

25.5.2023 08:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Simpo i makedonski Leov zajednički ulažu u proizvodnju bojlera Simpo i makedonski Leov zajednički ulažu u proizvodnju bojlera
Na zajedničkoj sednici Nadzornog i Izvršnog odbora Simpo ad Vranje, kojoj je prisustvovao i predsednik Sindikata, odobreno je zaključivanje Predugovora o zajedničkom ulaganju između... Simpo i makedonski Leov zajednički ulažu u proizvodnju bojlera

Na zajedničkoj sednici Nadzornog i Izvršnog odbora Simpo ad Vranje, kojoj je prisustvovao i predsednik Sindikata, odobreno je zaključivanje Predugovora o zajedničkom ulaganju između Simpa i kompanije Leov iz Velesa.

Nadzorni odbor vranjske kompanije saopštio je da je odluka doneta na osnovu detaljno obrazloženog pisanog predloga generalnog direktora Simpa Slađana Disića, prenela je eKapija pozivajući se na izveštaj Vranjske Plus TV.

Najavljeno je osnivanje privrednog društva Simpo – Leov, sa sedištem u Vranju, a čija će osnovna delatnost biti proizvodnja električnih aparata, opreme i uređaja, a pre svega bafera i bojlera.

U novoosnovanoj firmi Simpo ulaže građevinski objekat sa pripadajućom infrastrukturom, a Leov opremu i „know-how“, stoji u saopštenju.

Ukupna vrednost investicije iznosiće oko 11 miliona evra, a nova kompanija Simpo – Leov trebalo bi da zaposli ukupno 200 novih radnika, od kojih 100 u prvoj godini realizacije investicije.

U saopštenju se ističe da je Leov jedan od najvećih proizvođača bojlera na Balkanu.

Nadzorni odbor Simpa u saopštenju koje su preneli eKapija i Vranjska Plus TV zahteva od Izvršnog odbora kompanije da u potpunosti realizuje poslednju meru iz Unapred pripremljenog plana reorganizacije, a to je prodaja svih povezanih društava van osnovnog biznisa.

Reč je o fabrikama Кondiva, Simpo Drvo, Simpo Vlasina, Simbi Crna Trava, КCS Beograd i drugih, kao i nepokretnosti koje nisu u funkciji proizvodnje i prodaje nameštaja.

„Mera mora da se realizuje do izlaska Simpa iz Unapred pripremljenog plana reorganizacije u prvoj polovini 2024. godine“, naglašeno je u saopštenju vranjske kompanije.

Unapred pripremljeni plan reorganizacije, koji je postao pravosnažan 21. februara 2019. godine, je izvršno sudsko rešenje, koje su u obavezi da sprovode svi organi i pojedinci u Simpu, ne obazirući se na dezinformacije koje se plasiraju u javnosti, navodi se u saopštenju, uz poruku da Nadzorni odbor daje punu podršku generalnom direktoru i menadžmentu Simpa u daljem radu.

  • MAJA

    26.5.2023 #1 Author

    Lepa saradnja, a i nova radna mesta, bravo

    Odgovori

  • SUZI

    26.5.2023 #2 Author

    Veliko bravo za saradnju.

    Odgovori

  • gagica

    26.5.2023 #3 Author

    Ako je tako u planu trebalo bi to i sprovesti.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    26.5.2023 #4 Author

    Verujem da ce saradnja doneti dobre poslovne rezultate…

    Odgovori

  • NATI

    28.5.2023 #5 Author

    Lepa vest Simpo zasluzuje lepsu buducnost

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...