Izuzetni aprilski rezultati nacionalne avio-kompanije

Air Serbia prevezla 84 odsto više putnika nego prošle godine

SrbijaTurizam

4.5.2023 10:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 13

Air Serbia prevezla 84 odsto više putnika nego prošle godine Air Serbia prevezla 84 odsto više putnika nego prošle godine
Nacionalna avio-kompanija Air Serbia objavila je danas da je u aprilu ove godine u redovnom saobraćaju prevezla 282.509 putnika, što je bilo 84 odsto... Air Serbia prevezla 84 odsto više putnika nego prošle godine

Nacionalna avio-kompanija Air Serbia objavila je danas da je u aprilu ove godine u redovnom saobraćaju prevezla 282.509 putnika, što je bilo 84 odsto više nego u istom mesecu prošle godine i 53 odsto više nego u do sada rekordnoj pretpandemijskoj 2019. godini.

Sa aerodroma u Beogradu, Nišu i Kraljevu, Air Serbia je u aprilu realizovala 3.167 letova, što je za 66 odsto više nego prošle godine i 35 odsto više u odnosu na 2019. godinu, nevedeno je u saopštenju.

„Tokom deset uzastopnih meseci, odnosno od jula 2022. do aprila 2023. godine, naša kompanija beleži rekordne rezultate na mesečnom nivou po broju prevezenih putnika, kao i po broju realizovanih letova. S obzirom na to da je letnja sezona u avio-industriji u toku i da su brojne turističke destinacije sve aktivnije, verujemo da će rezultati biti još bolji“, kazao je direktor za komercijalu i strategiju u kompaniji Air Serbia Boško Rupić.

Dodao je da je u aprilu mreža kompanije proširena sa pet novih destinacija i da će se taj trend rasta nastaviti i u maju.

Srpska nacionalna avio-kompanija je u aprilu po prvi put poletela do Tel Aviva, Ankare, Katanije, Izmira i Lisabona.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...