Stabilno finansijsko poslovanje i fer nagrađivanje najvažniji uslovi za zaposlene

Ko su najpoželjniji poslodavci u Srbiji?

Srbija

14.6.2024 12:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Ko su najpoželjniji poslodavci u Srbiji? Ko su najpoželjniji poslodavci u Srbiji?
Najpoželjniji poslodavci u Srbiji su Coca-Cola HBC, NIS i Bosch. Ove tri kompanije izabrane su od strane 11.000 ispitanika u istraživanju koje je tokom... Ko su najpoželjniji poslodavci u Srbiji?

Najpoželjniji poslodavci u Srbiji su Coca-Cola HBC, NIS i Bosch. Ove tri kompanije izabrane su od strane 11.000 ispitanika u istraživanju koje je tokom marta 2024. godine sproveo Infostud.

Rezultati istraživanja pružaju korisne informacije ne samo kandidatima koji su u potrazi za zaposlenjem, već i kompanijama koje žele da unaprede svoje radno okruženje i privuku najtalentovanije stručnjake.

Rezultati ankete pokazuju da je finansijski stabilno poslovanje najvažniji atribut, a njegov značaj je porastao sa 68 odsto na 77 odsto. Kandidati traže poslodavce koji uspešno odolevaju trenutnoj krizi, jer to garantuje sigurnost posla.

Aspekt kulture poslodavca koji je dobio na značaju je vrednovanje doprinosa zaposlenih uspehu kompanije. Uspeh koji zaposleni postignu treba biti prepoznat i proslavljen. Kandidati smatraju da lideri koji rukovode poslovanjem treba da poštuju svoje saradnike i cene njihove veštine.

Značaj balansa privatnog i poslovnog života porastao je sa 51 odsto na 61 odsto. Iako neki poslodavci ukidaju ili modifikuju fleksibilne oblike rada, kandidatima ovaj aspekt postaje sve važniji, sa porastom značaja sa 42 odsto na 51 odsto.

Ispitanici smatraju da je mogućnost napredovanja kroz hijerarhiju ključna. Atraktivni poslodavci omogućavaju zaposlenima da steknu znanja i veštine koje će im omogućiti dugoročnu zapošljivost.

Fer sistem nagrađivanja ostaje imperativ broj jedan. Kandidati očekuju da budu nagrađeni u skladu sa ostvarenim rezultatima, a važnost ovog atributa iz godine u godinu raste.

Na svečanom događaju održanom u četvrtak, 13. juna, dodeljena su priznanja Vrh poslodavac najpoželjnijim poslodavcima prema rezultatima istraživanja.

Coca-Cola HBC, NIS, Bosch i ostali lideri u svojim industrijskim granama istakli su se kao poslodavci koji unapređuju radne uslove i privlače najtalentovanije stručnjake na srpskom tržištu.

 • meli77

  14.6.2024 #1 Author

  Treba nagrađivati dobre poslodavce kao i dobre radnike

  Odgovori

 • PAVLE-2005

  14.6.2024 #3 Author

  Samo oni koji su svesni koliko je potrebno da se živi normalno ali taj obično nije vlasnik

  Odgovori

 • Dejan

  14.6.2024 #4 Author

  Radio 8godina u coca coli, mogu vam reci iz iskustva da bi svaki ko radi tamo pobego istog momenta pa i za manju platu!

  Odgovori

  • JANA

   15.6.2024 #5 Author

   Ne bih rekla, poznajem ljude koji rade tamo i vrlo su zadovoljni, ne bi ni ti radio 8 godina druže da je toliko loše

   Odgovori

 • MARA

  14.6.2024 #6 Author

  Najvece korporacije

  Odgovori

 • MARA

  16.6.2024 #7 Author

  Ne zna se gde je bolje raditi u manjim ili vecim radnjama

  Odgovori

 • NATI

  16.6.2024 #8 Author

  Jake kompanije i mogu da drze imidz

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.