Kineska kompanija najavila otvaranje još tri fabrike

Minth Automotive planira izgradnju još jednog pogona u Šapcu

Srbija

4.10.2023 08:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Minth Automotive planira izgradnju još jednog pogona u Šapcu Minth Automotive planira izgradnju još jednog pogona u Šapcu
Kineska kompanija Minth Automotive Europe podnela je resornom ministarstvu zahtev za saglasnost na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje proizvodnog kompleksa... Minth Automotive planira izgradnju još jednog pogona u Šapcu

Kineska kompanija Minth Automotive Europe podnela je resornom ministarstvu zahtev za saglasnost na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje proizvodnog kompleksa za automobilsku industriju u Šapcu.

Kako je navedeno u dokumentu koji je u avgustu izradio projektantski biro Set doo iz Šapca, u planu je gradnja pogona za proizvodnju aluminijumskih kućišta i delova kućišta za baterije za električne automobile, objavila je eKapija.

Lokacija pogona je u industrijskoj zoni grada Šapca (radna zona Sever) u naselju Majur, u okviru već postojećeg kompleksa kompanije Minth sa istom delatnošću.

Pored planirane lokacije postoji izgrađen objekat UATE (United Alloy-Tech Europe doo), koji pripada kompaniji Minth, a neposredno uz parcelu je i objekat topionice Minal, koja će tehnološki biti povezana sa budućim kompleksom, navodi se u dokumentu.

Gradnja pogona podrazumeva proizvodni objekat, postrojenje za tretman vode, skladište otpada i ostale prateće objekte, ukupne bruto izgrađene površine od 84.736 kvadrata.

U kompleksu će se godišnje proizvesti oko 760.000 jedinica proizvoda, koji predstavljaju delove aluminijumskog kućišta za baterije ili samo kućište za bateriju za primenu u automobilskoj industriji, piše eKapija.

Kineski proizvođač delova za automobile Minth već ima fabriku u Šapcu, a najavio je otvaranje još tri u ovom gradu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...