Bez posla će ostati 125 radnika

Nemačka kompanija Wieland Electric zatvara pogon u Čačku

BiznisSrbija

28.2.2024 16:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Nemačka kompanija Wieland Electric zatvara pogon u Čačku Nemačka kompanija Wieland Electric zatvara pogon u Čačku
Nemačka Kompanija Wieland Electric saopštila je danas da će zatvoriti svoj proizvodni pogon u Čačku (Wieland Production), zbog „kontinuirane napetosti ekonomske situacije, u kombinaciji... Nemačka kompanija Wieland Electric zatvara pogon u Čačku

Nemačka Kompanija Wieland Electric saopštila je danas da će zatvoriti svoj proizvodni pogon u Čačku (Wieland Production), zbog „kontinuirane napetosti ekonomske situacije, u kombinaciji sa nesrazmerno visokim povećanjem operativnih i logističkih troškova”, prenosi Beta.

Pogon u Čačku biće zatvoren do kraja maja, a bez posla će ostati 125 radnika.

„Veoma nam је žао što smo morali da donesemo ovako tešku odluku. Profesionalnost, kvalifikovanost i posvećenost zaposlenih u Srbiji nas је impresionirala od samog početka do danas“, navodi se u saopštenju kompanije.

Iz Wielanda najavljuju da će zaposlenima, pored otpremnine, isplatiti i dodatni bonus za njihovu „posvećenost i predanost poslu“.

Kompanija Wieland Electric bavi se proizvodnjom električnih instalacija namenjenih građevinarstvu, a pokrenula je proizvodnju u Čačku 2018. godine sopstvenim sredstvima, bez subvencija grada ili države.

Wieland Production d.o.o.

DRAGIŠE MIŠOVIĆA 169, 32102, Čačak, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
9.388.019,68 (2022)
Broj zaposlenih:
118 (2022)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...