Poziv za nominacije otvoren do 14. februara

Objavljen konkurs za šesnaestu VIRTUS nagradu za filantropiju

SrbijaU fokusu

17.1.2023 18:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Objavljen konkurs za šesnaestu VIRTUS nagradu za filantropiju Objavljen konkurs za šesnaestu VIRTUS nagradu za filantropiju
Trag fondacija je objavila početak konkursa za šesnaestu VIRTUS nagradu za filantropiju, a cilj nagrade je da istakne kompanije, preduzeća i pojedince, koji su... Objavljen konkurs za šesnaestu VIRTUS nagradu za filantropiju

Trag fondacija je objavila početak konkursa za šesnaestu VIRTUS nagradu za filantropiju, a cilj nagrade je da istakne kompanije, preduzeća i pojedince, koji su tokom protekle godine svojim filantropskim delovanjem doprinosili razvoju zajednice na strateški i dugoročan način.

„VIRTUS nagrada dodeljuje se s namerom da se njihovo dobročinstvo promoviše i predstavi javnosti. Iz godine u godinu beležimo porast davanja za opšte dobro, što potvrđuje da su solidarnost i empatija naših sugrađana, kao i svest poslovnog sektora o društvenoj odgovornosti sve izraženiji. Visok stepen odgovornosti i osećaja za javni interes, koji je do sada iskazan, posebno među mladima, predstavlja dobru osnovu za dalji razvoj filantropije u Srbiji. Verujemo da ćemo u narednom periodu sve češće svedočiti primerima strateške i razvojne podrške, a bilo bi značajno da se ona usmeri i na teme poput nauke, kulture i umetnosti, rodne ravnopravnosti i ljudskih prava, koje su do sada bile nezasluženo izvan fokusa većine filantropskih akcija“, izjavila je Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije.

Ona je pozvala građane i građanke, neprofitne organizacije, medije, PR i marketinške agencije, kao i kompanije i preduzeća da nominuju kandidate za VIRTUS nagradu za filantropiju u narednih mesec dana.

VIRTUS nagrada za 2022. godinu biće dodeljena u pet glavnih kategorija: Nagrada za korporativnu filantropiju, Nagrada za malo i srednje preduzeće, Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i civilnog sektora, Nagrada za individualnu filantropiju i Nagrada za mlade filantrope.

Više informacija o propozicijama konkursa, načinima prijavljivanja, kriterijumima za izbor dobitnika i sastavu nagradnog žirija možete naći na sledećem linku: www.tragfondacija.org/virtus-nagrada.

Poziv za nominacije biće otvoren od 17. januara i trajaće do 14. februara 2023. godine. Dobitnici VIRTUS nagrada za 2022. godinu biće proglašeni 25. marta 2023. godine na svečanoj ceremoniji u Beogradu.

  • GOCA BG

    17.1.2023 #1 Author

    Verujem da ih ima dosta u nasoj zemlji,i treba da ih ima jos vise…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...