svoje poslovne ideje predstavilo ukupno 18 brzorastućih preduzeća

Osam startapa iz regiona izabrano za EBRD Star Venture program podrške

InovacijePreduzetnikRegionSrbija

24.10.2023 18:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Osam startapa iz regiona izabrano za EBRD Star Venture program podrške Osam startapa iz regiona izabrano za EBRD Star Venture program podrške
Osam startapa iz regiona izabrano je u utorak za program Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) – „EBRD Star Venture“, program savetodavne podrške... Osam startapa iz regiona izabrano za EBRD Star Venture program podrške

Osam startapa iz regiona izabrano je u utorak za program Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) – „EBRD Star Venture“, program savetodavne podrške i mentorstva, na sesiji organizovanoj u ICT Habu u Beogradu, gde je svoje poslovne ideje predstavilo ukupno 18 brzorastućih preduzeća.

Podršku su dobili View ECG i Hey Reach iz Severne Makedonije, Gap App, Cloud City, Curious Sparrow, Neuroblast i Inclusio iz Srbije, kao i Cardo AI /Softics Data Science iz Albanije, objavio je EBRD, prenosi Beta.

Među izabranim biznis idejama su personalizovane knjige, ECG monitor koji u realnom vremenu prati rad srca, automatizacija komunikacije na Linkedin, platforma koja omogućava osobama sa invaliditetom da lakše dođu do usluga, aplikacija za pametne gradove, platforma za automatizaciju pravnih i konsultantskih usluga.

Podseća se da je program podrške startapima započet 2019. godine sredstvima koja je obezbedio Luksemburg, a od 2021. godine podržan i od strane Evropske unije putem WBIF/EDIF platforme. Ovo je bio šesti poziv za prijavu inovativnih preduzeća.

Kako je istaknuto, izabrani startapi će u narednom periodu imati pristup tehničkoj ekspertizi, mentorstvu i strateškim programima za razvoj poslovanja koji će im pomoći da prošire svoje poslovanje kako bi se pripremili da privuku investitore ili druge izvore finansiranja.

Program obuhvata i praktične radionice i susrete sa međunarodnim mentorima i lokalnim konsultantima, kao i potencijalnim investitorima.

Program je do sada već podržao 39 startapa iz regiona u različitim oblastima, od strateškog i investicionog planiranja, pomoći u prikupljanju sredstava, istraživanja tržišta do razvoja poslovanja ili brendiranja i prodaje.

U okviru programa, značajan broj startapa je podržan kroz treninge iz raznih oblasti poslovnih veština, a takođe je uspostavljena saradnja sa ključnim akceleratorima u regionu Zapadnog Balkana, saopštila je EBRD.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...