šansa za veći broj kandidatkinja

PKS: Rok za prijavu za „Inženjerku godine“ produžen do 5. maja

SrbijaU fokusu

21.4.2023 18:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

PKS: Rok za prijavu za „Inženjerku godine“ produžen do 5. maja PKS: Rok za prijavu za „Inženjerku godine“ produžen do 5. maja
Rok za prijavu za „Inženjerku godine“ produžen je do 5. maja kako bi što više kandidatkinja moglo da učestvuje u izboru za najinspirativniju ženu... PKS: Rok za prijavu za „Inženjerku godine“ produžen do 5. maja

Rok za prijavu za „Inženjerku godine“ produžen je do 5. maja kako bi što više kandidatkinja moglo da učestvuje u izboru za najinspirativniju ženu u domaćem inženjerstvu, saopštila je petak Privredna komora Srbije.

Inicijativu „Inženjerka godine“ pokrenule su PKS, kompanija Siemens Srbija i udruženje „Inženjerka godine“ sa ciljem da motivišu mlade žene, posebno učenice srednjih škola, da se odluče za studije i kasniju karijeru u oblasti STEM-a (nauke, tehnologije, inženjeringa i matematike), prenosi Beta.

Pozvane su inženjerke iz cele Srbije da se prijave kako bi ličnim primerom ohrabrile što više devojaka da odaberu karijeru u području STEM-a i na taj način doprinele većem udelu žena u ovoj oblasti.

Prijava za „Inženjerku godine“ obavlja se online, putem obrasca za registraciju www.inzenjerka-godine.rs/sr/pr.

„Uz podsećanje da budućnost sveta, ekonomskog i tehnološkog razvoja leži u rukama inženjerstva, ovaj izbor je prilika da srpska i šira javnost čuju inspirativne priče inženjerki iz različitih branši (tehničkih, mašinskih, tehnološko-metalurških i (bio)medicinskih nauka, informatičarki, matematičarki i drugih), navela je PKS.

Istaknuto je da u fokusu ovog izbora nisu inženjerska dostignuća kandidatkinja, već njihov potencijal da budu primer i inspiracija mladim ženama prilikom odabira budućeg zanimanja.

Posle analiziranja pristiglih prijava biće odabrano 10 kandidatkinja koje će javnosti biti predstavljene u maju, a nagrada će biti uručena u junu ove godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...