Objekat se nalazi pored mosta Gazela i naselja Beograd na vodi

Počinju radovi na Vodotornju u okviru „Ložionice“

SrbijaU fokusu

29.7.2024 14:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Počinju radovi na Vodotornju u okviru „Ložionice“ Počinju radovi na Vodotornju u okviru „Ložionice“
Vlada Srbije saopštila je da u okviru druge faze radova na izgradnji Ložionice, prvog centra kreativnih industrija u Srbiji, počinju radovi na obnovi starog... Počinju radovi na Vodotornju u okviru „Ložionice“

Vlada Srbije saopštila je da u okviru druge faze radova na izgradnji Ložionice, prvog centra kreativnih industrija u Srbiji, počinju radovi na obnovi starog Vodotornja, koji će uskoro postati moderan izložbeni prostor za multimedijalne izložbe.

Vodotoranj će, kako je navedeno, u potpunosti biti rekonstruisan, sa završnom obradom u terakota crvenoj nijansi, u duhu mosta Gazela, po rešenju AKVS arhitektonskog studija, koji je pobedio na međunarodnom konkursu.

Unutrašnjost nekadašnjeg vodotornja, visine oko dvadeset i prečnika oko osam metara, postaće svojevrsno platno za digitalne umetnike.

Vodotoranj, render/ Izvor: srbija.gov.rs

Direktorka Ložionice i nacionalne platforme „Srbija stvara“ Vlade Srbije Ana Ilić rekla je da će, nakon decenija zanemarivanja, Vodotoranj postati jedinstveni izložbeni prostor i da će služiti isključivo multimedijalnim umetnicima.

Prema njenim rečima, Ložionica će zajedno sa Vodotornjem postati „pravi simbol kreativnog Beograda, mesto okupljanja kreativaca, umetnika, posetilaca i turista“.

Idejni tvorci i investitori projekta su nacionalna platforma „Srbija stvara“ i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, istakla je Vlada u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.