Sporazum između PKS i Ministarstva za brigu o porodici

Poziv kompanijama da podrže usklađivanje rada i roditeljstva

PoslovanjePreduzetnikSrbija

20.12.2022 11:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Poziv kompanijama da podrže usklađivanje rada i roditeljstva Poziv kompanijama da podrže usklađivanje rada i roditeljstva
Privredna komora Srbije (PKS) i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju Srbije potpisali su danas sporazum čiji je cilj usklađivanje rada i roditeljstva,... Poziv kompanijama da podrže usklađivanje rada i roditeljstva

Privredna komora Srbije (PKS) i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju Srbije potpisali su danas sporazum čiji je cilj usklađivanje rada i roditeljstva, a predsednik PKS Marko Čadež rekao je da Komora želi da uključi porodice u radni život.

Čadež je pozvao kompanije da predlože ideje koje će olakšati i uskladiti rad i brigu o porodici.

„Ovo nije pitanje samo jednog ministarstva. Razgovaramo o tome kakve olakšice kompanije mogu da imaju kada podržavaju roditeljstvo u svojim organizacijama. Želimo da vidimo sada kako možemo i druge stvari da regulišemo, kao što je na primer rad od kuće. Promenili smo način kako funkcionišemo i to moramo da uskladimo sa regulativama“, rekao je Čadež, a prenela agencija Beta.

Podsetio je i da su se brojne kompanije odazvale akciji „Dani privrede i porodice“ i da pomažu da se grade vrtići, kao i da obezbeđuju olakšice zaposlenim majkama.

Ministarka za brogu o porodici Darija Kisić rekla je da je jedan od osnovnih zadataka, kada je briga o porodici u pitanju, obezbediti stalan izvor prihoda roditeljima, i istakla da je to ministarstvo iniciralo čitav niz zakonodavnih promena, uključujući i izjednjačavanje prava žena preduzetnica sa ženama koje su u radnom odnosu.

Neke od izmena, prema njenim rečima, naći će se u Zakonu o zdravstvenom osiguranju, Zakonu o obaveznom socijalnom osiguranju i jednim delom u Zakonu o radu.

 • Dunja5

  20.12.2022 #1 Author

  Nije los taj sporazum, u danasnje vreme jako je tesko uskladiti poslovni i privatni zivot.

  Odgovori

 • TATJANA

  21.12.2022 #2 Author

  Osnov je obezbediti radna mesta a onda da se planira porodica

  Odgovori

 • goca87

  21.12.2022 #3 Author

  Odlično…

  Odgovori

 • tmaric

  23.12.2022 #4 Author

  Dobar početak, treba se i ovome posvetiti u budućnosti. Činjenica je da je teško uskladiti obe stvari u danasnje vreme.

  Odgovori

 • MALENA

  25.12.2022 #5 Author

  Lepa vest

  Odgovori

 • Tina

  25.12.2022 #6 Author

  Vazno je da to postoji u predlogu, za pocetak

  Odgovori

 • Coka13

  9.2.2023 #7 Author

  Ovo je lepa vest, samo da tako i bude.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...