Pronalaženje rešenja za građane sa najmanjim primanjima

Premijerka najavila da će biti još pregovora oko sniženja cena osnovnih namirnica

Srbija

12.9.2023 10:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Premijerka najavila da će biti još pregovora oko sniženja cena osnovnih namirnica Premijerka najavila da će biti još pregovora oko sniženja cena osnovnih namirnica
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će sa trgovinskim lancima biti još sastanaka oko mogućih sniženja cena osnovnih životnih namirnica, ali i... Premijerka najavila da će biti još pregovora oko sniženja cena osnovnih namirnica

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će sa trgovinskim lancima biti još sastanaka oko mogućih sniženja cena osnovnih životnih namirnica, ali i naglasila da „nije naročito dobro“ da se Vlada meša „u marže i slobodno tržište“.

„Mi i dalje razmišljamo kako možemo da olakšamo građanima sa najmanjim primanjima. Ja ću imati i sa ministrom Momirovićem i sa Privrednom komorom Srbije sastanak sa svim trgovinskim lancima, da vidimo šta još možemo da učinimo i da oni malo obrazlože te marže, iako nikada nije naročito dobro da se Vlada meša u marže i slobodno tržište“, rekla je Brnabić za RTS, a prenosi Beta.

Sniženje cena 20 osnovnih namirnica, koje stupa na snagu od sutra u svim trgovinskim lancima, Brnabić vidi kao „borbu da se inflacija stavi pod kontrolu“.

Navela je da inflacija „polako dolazi pod kontrolu“, odnosno da je došla do 11,5 odsto i ponovila da očekuje da do kraja godine bude osam odsto, odnosno oko četiri odsto do kraja sledeće godine.

Komentarišući jednokratnu novčanu pomoć od 20.000 dinara za penzionere i zamerke ekonomista što ta stavka nije bila u nedavnom rebalansu državnog budžeta, Brnabić je navela da nije morala da bude jer je u pitanju jednokratna pomoć.

„Oni koji sada kažu da to ne možemo da uradimo zato što nije bilo u rebalansu budžeta, zaista ne znaju o čemu pričaju, zato što je to jednokratna pomoć. To nije neki stalni trošak u budžetu“, rekla je premijerka.

  • SABRINA

    12.9.2023 #1 Author

    Nadam se da će doći do dogovora oko cena.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...