podrška malim i srednjim preduzećima u modernizaciji poslovanja

Privredna komora UAE zainteresovana za usluge Centra za digitalnu transformaciju

InovacijePoslovanjePreduzetnikSrbijaSvet

18.10.2023 19:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Privredna komora UAE zainteresovana za usluge Centra za digitalnu transformaciju Privredna komora UAE zainteresovana za usluge Centra za digitalnu transformaciju
Federalna privredna komora Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) zainteresovana je za usluge koje pruža Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije (PKS) i transfer znanja u oblasti... Privredna komora UAE zainteresovana za usluge Centra za digitalnu transformaciju

Federalna privredna komora Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) zainteresovana je za usluge koje pruža Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije (PKS) i transfer znanja u oblasti IT-ja i povezivanja tradicionalnih i inovativnih kompanija, saopštila je u sredu PKS.

„U svetu su već prepoznate usluge koje Centar za digitalnu transformaciju PКS pruža već šest godina malim i srednjim preduzećima sa ciljem da se modernizuju i digitalizuju“, istakao je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež posle sastanka sa predsednikom Federalne privredne komore UAE Abdulahom M. Al Mazruijem u Abu Dabiju. On je podsetio da je Centar prepoznat po obukama i načinu sertifikacije digitalnih konsultanata koji zajedno sa kompanijama rade na procesima digitalne transformacije.

„Veoma su zainteresovani da preuzmu ove servise od nas i iskoriste ih kao jednu od svojih usluga u Emiratima“, rekao je Čadež.

Kako je on naveo, zahvaljujući Centru je više od 4.000 kompanija u Srbiji prošlo proces digitalizacije svog poslovanja.

PКS i komora UAE će proširiti postojeći sporazum o saradnji, i raditi zajedno na organizaciji velikog poslovnog foruma početkom naredne godine u Beogradu, najavila je PKS.

Čadež je kazao da su pripreme za organizaciju poslovnog foruma već u toku, a pored tradicionalnih sektora u kojima dve zemlje imaju dobru saradnju, poput agrara i razvoja sektora nekretnina, planira se i povezivanje u novim oblastima.

„Veoma su interesantni IT, inovacije, usluge, sektor obrade retkih metala i ulaganje u te kapacitete koje na Zapadnom Balkanu imamo“, izjavio je Čadež.

On se tokom višednevne radne posete UAE sastao i sa ministrom spoljne trgovine UAE Tani Bin Ahmedom Al Zejudijem, generalnim sekretarom Međunarodnog Saveta investitora UAE Džamalom Al Džarvanom i drugim zvaničnicima.

  • Cale

    22.10.2023 #1 Author

    Odlicno, ulaze se u ono što im donosi najviše novca

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...