mogućnosti unapređenja privredne saradnje, posebno u sektoru usluga i investicija

Razmena znanja i novi poslovni kontakti na forumu Srbija-Grčka 2024

EUManifestacijePoslovanjeSrbija

28.5.2024 17:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Razmena znanja i novi poslovni kontakti na forumu Srbija-Grčka 2024 Razmena znanja i novi poslovni kontakti na forumu Srbija-Grčka 2024
Više od 90 srpskih i 20 grčkih kompanija u oblasti prehrambene, hemijske industrije, građevinarstva i proizvodnje građevinskog materijala, zaštite životne sredine, energetike, logistike i... Razmena znanja i novi poslovni kontakti na forumu Srbija-Grčka 2024

Više od 90 srpskih i 20 grčkih kompanija u oblasti prehrambene, hemijske industrije, građevinarstva i proizvodnje građevinskog materijala, zaštite životne sredine, energetike, logistike i obnovljivih izvora energije, iskoristilo je danas priliku na Poslovnom forumu u Privrednoj komori Srbije da uspostavi kontakte sa poslovnim partnerima, razmeni znanja i iskustva i novom saradnjom unapredi poslovanje.

Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije ukazao je na mogućnosti unapređenja privredne saradnje Grčke i Srbije, posebno u sektoru usluga i investicija.

Kako je istakao, Srbija je u proteklom periodu imala intenzivan razvoj u oblasti IKT sektora, energetike i digitalizacije, a u predstojećem, otvaraju se velike šanse za investicije i nove poslove u okviru projekata EXPO 2027, navodi se na sajtu PKS.

Prema rečima ambasadorke Grčke u Srbiji Marije Levanti i v.d. pomoćnika ministra za ekonomsku diplomatiju, ambasadora Jagode Lazarević, prisustvo brojnih grčkih kompanija u Srbiji pokazatelj je dobrih privrednih veza, ali je zadatak i jedne i druge strane da iskoristi puni potencijal za unapređenje saradnje.

Osvrnuvši se na rekordne rezultate trgovinske razmene Srbije i Grčke u 2023. godini, direktorke Internacioonalnih ekonomskih odnosa Atinske privredne komore i Grčke Federacije preduzeća Eleni Foti i Viki Makrigiani, ukazale su na mogućnosti konkretne saradnje u oblasti logistike, građevinarstva, metalskog sektora, energetike i tretmana otpada.

Forum je organizovala Privredna komora Srbije u saradnji sa Ambasadom Republike Grčke u Beogradu, Asocijacijom grčkih preduzeća, Privrednom komorom Atine i Agencijom za promociju izvoza i podršku investicijama Grčke.

Tagovi
GRČKA SRBIJA
  • SENSEI

    29.5.2024 #1 Author

    Od Grčke se može mnogo toga naučiti, zato je neophodna ovakva saradnja

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.