Američki proizvođač električnih automobila planira da zaposli 200 inženjera

Rivian otvorio tehnološki centar u Beogradu

InvesticijeSrbija

8.12.2022 13:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Rivian otvorio tehnološki centar u Beogradu Rivian otvorio tehnološki centar u Beogradu
Američki proizvođač električnih automobila Rivian otvorio je danas tehnološčki centar u Beogradu gde će biti zaposleno 200 inženjera, a viši potpredsednik za razvoj softvera... Rivian otvorio tehnološki centar u Beogradu

Američki proizvođač električnih automobila Rivian otvorio je danas tehnološčki centar u Beogradu gde će biti zaposleno 200 inženjera, a viši potpredsednik za razvoj softvera Riviana Vasim Bensaid tom prilikom je zahvalio na podršci koju su dobili prilikom dolaska u Srbiju.

Bensaid je istakao da je softver suština iskustva koju ta kompanija nudi klijentima.

„To određuje kako se vozila kreću i kakva je interakcija sa svetom. Da bismo sve to postigli, Rivianu su potrebni najbolji inženjeri na svetu, i veoma smo namenski birali Beograd. Vi imate aktivnu tehnološku scenu, i srećan sam što možemo poželeti dobrodošlicu novim kolegama“, rekao je Bensaid, a prenela agencija Beta.

Rivian R1T/Foto: Rivian Newsroom Media

Kompanija Rivian je osnovana 2009. godine i bavi se dizajniranjem i proizvodnjom električnih vozila. Prvi modeli vozila su R1T, pikap sa dva reda sedišta za pet putnika, koji je proglašen najboljim vozilom u svojoj kategoriji, kao i R1S, SUV sa tri reda sedišta za sedam putnika.

Otvaranju tehnološkog centra prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil (Christopher Hill).

Vučić je ocenio da je dolazak Rivijana u Srbiju od posebnog značaja i da se na dolasku tog investitora radilo više od godinu i po, kao i da je Srbija jedina zemlja, pored SAD i Kanade, u kojoj su otvorili tehnološki centar.

Naveo je da iz godine u godinu jača ekonomska saradnja Srbije i SAD i da će ove godine spoljnotrgovinska razamna biti u vrednosti 1,4 milijarde dolara, što je 33 odsto više nego prošle, objavila je Beta.

Ambasador Hil je rekao da je „oduševljen što se ovako sjajna kompanija tako lepo uklapa sa srpskom kulturom, bukvalno kao burek i jogurt“.

„Sa tačke gledišta američke ambasade ponosni smo što je kompanija ovde, i sa zadovoljstvom ćemo gledati kako kompanija raste“, rekao je Hil.

  • Petar Medić

    8.12.2022 #1 Author

    Poštovani, mogu da ponudim novi sistem Mobilnih uređaja za proizvodnju električne energije za elektro automobile umesto svih vrsta baterija i nekoliko puta jeftinije od tih baterija.
    Mogu i praktično da pokažem kako se na jednostavan način može daleko brže demonstrirati rad na elektro automobil ima. Mogu da proizvedem u danima konstrukciju elektro automobila da pokažem kako se stvara el automobil.

    Odgovori

    • Branko

      15.12.2022 #2 Author

      Petre, ne brukaj se. Idi radi nesto.

      Odgovori

  • GOCA BG

    11.12.2022 #3 Author

    Bas kao burek i jogurt,tako ce se uklopiti kod nas…

    Odgovori

  • Branko

    15.12.2022 #4 Author

    Zanimljivo je kako uvek dobijamo i guramo trecerazredne proizvode (Deezer, Viber, Ananas, Rivian…) umesto originalne (Spotify, WhatsApp, Tesla). Hajde malo edukacije – izguglajte „rivian falls apart“ i procitajte koliko jos nedelja ce ta firma postojati. Samo Srbi mogu ovoliko naivni biti…

    Odgovori

  • SLAVICA

    15.10.2023 #5 Author

    Jos malo ce svi biti elektricni

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...